Skip to main content

Een Specht maakt nog geen zomer (018)

27 februari 2017

donderdag 17 februari-2005
De club waarover wij het in de vorige aflevering hadden was Eutrac Netherlands BV. Een groeiende im- en exportonderneming aan de Albert Plesmanweg in Rotjeknor met de handel in metalen en schroot als core business. En eerlijk is eerlijk, we kregen stante pede antwoord op onze vraag of de Zwitserse advocaat Stephan Frischknecht vorig jaar contact had gezocht met Eutrac. Het antwoord luidde:

“In reactie op uw mail kunnen wij u het volgende mededelen. Verleden jaar hebben wij enkele keren contact gehad met de door u vernoemde heer Frischknecht. Deze contacten waren zowel telefonisch alsook persoonlijk, in de vorm vanwederzijdse bezoeken.

Het heeft niet geleid tot het doen van enige zaken tussen de heer Frischknecht en ons en na het lezen van uw mail en de doorverwijzingen zijn wij hier niet rouwig om.

Omdat wij verder niet op de hoogte waren en zijn van de door u vernoemde zaken kunnen wij u daaromtrent helaas niet verder informeren. Wij hebben geen contact meer met de heer Frischknecht
”.

Dus die Frischknecht heeft zich inderdaad bij Eutrac in Rotjeknor gemeld en de jongens van Eutrac zijn op hun beurt in Sankt Gallen en omstreken geweest om de Alpenträume van Frischknecht te aanschouwen. We plakten er nog maar eens een vraagje aan vast:

“Kunt u ons misschien nog wel zeggen hoe en waarom Frischknecht zich juist bij u meldde?”

En jawel, daar kwam het antwoord:

“Op advies van een Nederlandse jurist, woonachtig in Parijs, zijn we in contact gekomen met de heer Frischknecht omdat wij voor het eventueel afhandelen van projecten een zogenaamde “Treuhand” nodig hadden. De relatie tussen deze jurist en de heer Frischknecht is verder aan ons niet bekend.

De Nederlandse vertaling voor “Treuhand” is nogal gecompliceerd. Vrij vertaald betekent dit een soort Paymaster op juridisch niveau.

Het gebruik van dit fenomeen is in het Duitse en Zwitserse alom bekend.

In onze vorige mail hebben wij u de resultaten van de samenwerking tussen de heer Frischknecht en ons bedrijf reeds medegedeeld
”.

Dus als we het goed begrijpen zochten de heren van Eutrac voor een paar projecten in Zwitserland een juridische paymaster. Op zoek naar zo’n fenomeen lieten ze zich adviseren door een Nederlandse advocaat in Parijs en toen werd Frischknecht op hun bord geschoven. Ze kloven wel wat aan elkaar, maar ze zagen elkaar tenslotte toch niet zitten. Frischknecht werd vervolgens het bos ingestuurd. Een beetje koele zakelijke bedoening. Of niet soms? Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
27 februari 2017
een specht maakt nog geen zomer