Skip to main content

Pasta Americana (004)

07 april 2017

donderdag 3 april-2014
Bizar. Speciale smurfeenheden zijn gisteren in het noorden van Italië en op Sardinië op pad gestuurd om tientallen ragazzi bij de kladdi te grijpen. Hadden die iets ernstigs op hun kerfstok cq. telraam? Het is maar wat je ernstig noemt. De arrestanten hadden allemaal de balen van Rome. En maar een stoot belasting schokken, maar er nooit iets voor terugzien? Daar komt eens een eind aan. Het is net zoiets als Loppersum en omgeving maar dan met Bolognesesaus. Bij de invallen zou her en der wapentuig zijn aangetroffen en een bulldozer die als een soort tank was uitgerust om extra gewicht in de schaal te leggen bij een komende protestactie. En wij maar denken dat het carnaval ruim achter de rug is.
Een stuk zuidelijker, in de driehoek des doods bij Napels, kunnen ze binnenkort ook zoiets verwachten. Daar worden een paar honderd militairen het veld ingestuurd om ho te roepen tegen de vullesmafia. Die heeft daar decennia lang zoveel ellendige rotzooi gedumpt, dat het aantal borstkankergevallen er 47 procent hoger ligt dan elders in Italië en het aantal geboortes van gehandicapte koters 90 procent. Napels zien en sterven? Geen probleem.
Conclusio: Er zitten gaten in de laars. En het zou ons niks verbazen als we binnen afzienbare tijd een paar miljardjes van ons beastinggeld naar Rome zien verhuizen om die gaatjes te repareren. Het wordt tijd dat wij ons afscheiden. Van Brussel. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
07 april 2017
Pasta Americana