Skip to main content

Van safe naar zeef (002)

08 april 2017

maandag 9 januari-2012
Het aantal secretsmurfen organisaties in de USSA die zich bemoeien met de bestrijding van het baardkwaad is zo'n beetje vergelijkbaar met de verzameling die Adolf indertijd had aangelegd om het linkse en joodse gevaar in te dammen. Dat daarmee dubbel werk, onnodige kostenposten, onderlinge concurrentie, fouten door gebrek aan communicatie en conspiracies in de hand worden gewerkt moet zelfs duidelijk zijn voor een o.i.o. (oortje in opleiding). Maakt kennelijk geen flaus aus in Obombaland. Ook Billary Clinton's ministerie van Buitenlandse Zaken beschikt namelijk net als indertijd Von Ribbentrop's speelgoedwinkel vanaf eind vorige week over een eigen contrabaardenclub: het Bureau for Counterterrorism.
Het is de bedoeling dat het nieuwe bureau vooral in het buitenland gaat snuffelen naar tegen de USSA gerichte baardactiviteiten en is daarbij min of meer aangewezen op een nauwe samenwerking met bondgenootsmurfen. Maar die zitten al opgescheept met de CIA, de FBI, de Secret Service, de DIA, de DEA, de NSA, de TSA en meer van dat moois uit de Sherlock-categorie. Dus dat wordt dringen geblazen en bij elkaar op de blauwe tenen staan. Met alle gememoreerde gevaren vandien.
En ondanks of juist door dat hele pakhuis vol secretsmurfen is het gevaar van een lone Gargamel die vanaf een grassy noll Obomba te grazen neemt niet uit te sluiten. Zeker niet, als bijvoorbeeld de boys uit de stars and stripesafdeling en hun toeleveranciers het bezuinigingsbeleid en het eventueel terugtrekken van hun troepen uit de baardgebieden een gruwel vinden. Want een "patsy", die je later naar believen kan kelen of als imbeciel kan laten opsluiten, is zo gevonden. Voorbeelden genoeg. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
08 april 2017
Van safe naar zeef