Skip to main content

Octopussy (666)

24 december 2019

Een satanische aflevering? Het zal. Na het vinden van het pareltje, dat we in de vorige aflevering op de toonbank deponeerden binnen ons onderzoek naar de binaire opties-affaire (1) lag het voor de hand dat we licht koortsachtig verder zochten. En waar kom je dan al gauw terecht? Juist. Bingo. Vingerplant. De Panama Capers. Nou moet u als u even tijd hebt hier even naar kijken. Leuk hè? Al die namen van luitjes die via een slimme constructie de blauwe brieven brigade het bos instuurden. Zoals David Mathewson, Mark Rosman, Marcel Noordeloos en Rogier Willem Smit (2). Netjes in het gelid rond de pot met poen. Oh, parbleu, we zouden hem bijna vergeten: Erik Lars Alfred van Emden. Een meneer uit Utrecht. Nou, niet zomaar een meneer. Erik Lars Alfred is een bef met een eigen kantoor op het adres Wilhelminapark 55. Een pandje dat geschat wordt op rond een meloen. Als je wat rondgoegelt kom je al gauw tot het besef dat onze bef redelijk thuis moet zijn op financieel terrein. Curator, toezichthouder en ... actief binnen het Kifid. Staat voor Klachteninstituut voor de financiële dienstverlening. Voor alle duidelijkheid een kwootje. Komt ie:

Kifid is het deskundige en toegankelijke klachtenloket voor mensen met een klacht over een financieel produkt of dienst van de bank, verzekeraar of andere financiële dienstverlener. Kifid biedt mensen met een financiële klacht laagdrempelige en deskundige geschilbeslechting als alternatief”.

Met andere woorden: als je financieel op een laag pitje bent gezet of totaal leeggehaald door noem eens wat Van Lanschot, ASR of een officieel goedgekeurde aanbieder van binaire opties dan kan je voor een kleine bijdrage de zaak voorleggen aan een vigerende “rechter” van het Kifid, die aan het einde van het lied een bindende uitspraak doet. Vertaald: achteraf niet gaan liggen zeiken. Mocht je met je plas dus naar het Kifid gaan dan kan je onze Erik Lars Alfred treffen. Zoals gezegd, een expert op financieel terrein. Er is overigens binnen het Kifid nog een bef uit Utrecht actief, die bij ons gevoelens van vervreemding oproept en die door ons al eens in de koplampen verscheen wegens een financieel geintje van 3,5 meloen euro dat onbestraft bleef. Waarschijnlijk dankzij friends in high places.
Binnenkort weer in dit theater. Stay tuned (JP).

(1) Zie aflevering 665.
(2) Zoon van Willem Smit, die in vroeger jaren zich ook al bezig hield met binaire opties en netspelletjes. Appel? Boom? Yep.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
24 december 2019