Skip to main content

Octopussy (575)

06 maart 2017

Op 23 februari lazen wij dit bericht op de site van Nu.nl. De blafverse waakhond tegen nepnieuws.

Uit welingelichte kringen vernamen wij, dat het bezwarend materiaal zou zijn aangetroffen in een uiterst wrak schuurtje achterin de tuin van bedoelde Haagse bef, dat voor iedere kwaadwillende bereikbaar was via een donker steegje. U begrijpt wat we zeggen willen? Dan beschikt u over een redelijk intelligentiequotiënt. Verder fungeerde de vermeende onverlaat niet als bef van Klaas Otto en had hij niet de gave van Hans Klok om briefjes aan te nemen door glaswerk van een paar centimeter dik, waarachter de in beperking verkerende heer Otto plaatsnam als ie bezoek had.

Hadden lieden uit de hogere justitiële echelons eventueel een reden om de betrokken bef even te laten zien wie de langste heeft? Kregen wij een mailtje over van een redelijk ingevoerde trouwe lezer, die vijf troefkaarten op tafel legde. Een strofe daaruit. Komt ie:

Casus 1. Was het soms omdat onze jurist de info van zijn cliënt Ron de J. (1) over de bonnetjesaffaire, waarover verscheidene topgamblers van het OM zijn gesneuveld, bij journalist Bas H. bracht?

Casus 2. Omdat hij de zaak niet op zich nam van een gedetineerde, die beweerde dat het OM in het zuiden des lands zelf een ring van XTC-labs meerunde om topdrogisten in de val te lokken? (2).

Casus 3. Omdat hij ten behoeve van Klaas O. voor een legaal clubhuis en de bouwvergunning ervan heeft gezorgd?

Casus 4. Omdat hij voor een doorbraak stond bij het oplossen van de grootste notarisroof van de eeuw, wat het OM, RM, KNB plus de politiek zwaar op de maag zal vallen?

Casus 5. Omdat hij volledig op de hoogte was van de ins en outs van de affaire rond een uit de VS ingevoerde Mercedes, wat in Kleintje Muurkrant uitgebreid aan de orde is geweest? (3)"

Naar verwachting komt bef Jan Piet van R. morgen op vrije voeten. Waarschijnlijk komt dan ook een einde aan zijn schorsing. De schade voor zijn praktijk zal immens zijn. Muis? Staartje? Wat dacht u? Stay tuned.

(1) Ron de Jong was een gabber van Cees Helman. In tegenstelling tot Cees kreeg hij geen dubbeltje van oom Fred.

(2) Redelijk in zwang bij onze grote broer aan de overkant van de grote plas. Vgl. bijvoorbeeld de deal tussen het Amerikaanse OM en de Witte Neusvereniging van “Chapo” Guzman en onze serie “Fast and furious”.

(3) Zie onze serie “Roestig” waarin ondermeer de gezelfmoorde Maastrichtse bef Fernand Tripels voorbijkomt.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
06 maart 2017