Skip to main content

Een Goldman Sachscentje (001)

09 april 2017

dinsdag 3 mei-2011
Effies iets uit de wandelgangen. De FIOD en de FEDS zouden al geruime tijd geleden een rapport hebben gebaard dat ter verdere behandeling naar de outfit van Noud Wellink is gestuurd. Het zou gaan om reisjes naar New York, die een hele stoot bestuurders van vrijwel alle Nederlandse pensioenfondsen hebben gemaakt tussen 2000 en 2003 (1). Samen met hun dames of anderszins. Ze deden dat op uitnodiging van de Amerikaanse financiële grootmacht Goldman Sachs, die een bedragje van tussen de 11 en 18 duizend dollar per stelletje had uitgetrokken om de heren bestuurderen over te halen te investeren in produkten, die niet zo heel lang geleden zo goed als waardeloos bleken te zijn en onze pensioenen een zware domper bezorgden. En niet te vergeten ons hele pensioenstelsel op de helling zetten, terwijl het zo lang als voorbeeld had gediend voor de rest van de wereld.
Nou kunnen onze bronnen nog te lijden hebben van Oranje naweeën, maar meestal zijn ze goed geïnformeerd. Dus uuuuh, wat is er met dat rapport gebeurd? Onderste laatje? Ronde archief? Verloren in de trein? Roept u maar.

(1) In die periode maakte prins Johan Friso een indrukwekkende carrière bij Goldman Sachs. Maar daar kon ie ook niks aan doen.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 april 2017
Een Goldman Sachscentje