Skip to main content

Terra Vulgaris (008)

31 maart 2017

woensdag 4 maart-2009
Volgens een peevee uit februari 2001 deed Ivy Groeizaam in feesten en partijen. Op Ibiza, Las Vegas, Amsterdam. En dan geen feesten met een hoedje en een toeter. Andere feesten. Waar je als organisatrice een bodyguard nodig hebt voor een beetje space. Da good life. Met een lekker huisje bij de haven van Ibiza stad en cafe The Bulldog. Daarnaast verhuurde ze huizen op het witte neuzeneiland. En al doende kom je dan wel eens avontuurlijke lieden tegen. Zoals Mohammed Rasnabe aka Moppie. Ivy tegenover een paar Nederlandse bromsmurfen:

" ... Deze Moppie is al tien jaar in mijn leven. Ik heb van de vriendin van Raps gehoord dat Moppie wordt verdacht van de schietpartij op Raps. Ik wist niet dat zij elkaar zakelijk kenden. Wel kan ik vertellen dat Moppie altijd in de buurt is van mensen met veel geld ... Ik denk dat Raps geen betrouwbare partner is. Volgens mij is hij vroeger pooier geweest. Hij is nu een andere weg ingeslagen en dat is een weg die hij niet aan kan. Een ding staat vast: het gaat om geld. Wat ik heel erg vind is het verdwijnen van Jason, de zoon van Raps. Iedereen is op zoek naar hem."

Wat dat laatste betreft: Jason (Rap's son) verdween op hetzelfde moment van de Ibizabodem waarop zijn vader zich in Amsterdam genoodzaakt zag een frisse duik te nemen in een sloot bij het IJsbaanpad (1). Jason is nooit meer teruggevonden. Poen maakt meer stuk dan je lief is. Terug naar Ivy:

" ... Ik weet dat Moppie's vriendin Aurora heet. Dat is een hele knappe vrouw uit Italie. Haar vader is lid van de mafia en zit op dit moment een straf van 20 jaar uit. Ik hoorde dat van zijn vrouw. Aurora heeft diverse belangrijke relaties gehad. Onder andere met Eros Ramazotti. Moppie woonde samen met Aurora ergens in de buurt van discotheek Pacha".

Een gewaagd bruggetje misschien, maar wie denkt in dit verband niet meteen aan de volgende intrigerende tekst van een rouwadvertentie in De Telegrof naar aanleiding van de ruwe ruiming van good old Sam Klepper: "Nessuno attaca noi senza essere punito". Oftewel: niemand valt ons aan zonder gestraft te worden. Terug naar Ivy:

" ... Ik weet nog wel iets te vertellen over Walter en Martin. Dat zijn twee vrienden van Raps uit Marbella. Ik weet geen achternamen. Ik weet wel dat Martin vermoedelijk een kasteel in Engeland heeft. Hij is een echte zakenman. Deze Walter en Martin zijn ook relaties van Moppie. Ik heb vorig jaar het bekende blauwe huis op Ibiza aan Walter en Martin verhuurd. Ik weet dat Moppie in die periode ook in het blauwe huis is geweest met Walter en Martin.
Ook weet ik dat Martin en Walter een relatie hadden met Jason.
"

Allemaal heel leuk en conspiratief, maar waar is de connectie met Mark Burbach? De briljante uitvinder van dat later door Moppie zo bewierookte tracking programma en de uitbater van een kantoortje bij Terra Vitalis. Ivy:

"Mark Burbach is mijn poepie. Ik vind dat een slimme man. Mark en Moppie zijn vrienden en komen samen op feestjes. Ik heb Mark opgebeld toen ik alles had gehoord. Mark vertelde mij dat hij van niets wist. Over Mark wil en kan ik verder niets vertellen".

Boeiend. Meer over Ivy's poepie op Ibiza in de volgende aflevering. Dus u weet het, stay tuned.

(1) Zie vorige aflevering.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
31 maart 2017
Terra Vulgaris