Skip to main content

Syria here we come (002)

08 april 2017

vrijdag 24 februari-2012
Tussen giegel en botoxwallen door maakten wij vandeweek in deel 1 ook nog even melding van de firma SarCam's dronewishes. De heren maakten na een gezellig samenzijn bekend, dat Dassault en BEA met elkaar hadden gehopst en dat we op afzienbare termijn een eigen drone van het echtpaar mochten verwachten. De foetus heet Male (Medium Altitude Long Endurance) en moet de vergelijking met de Amerikaanse en Israëlische onbemande koekblikken uit het knekelhuis moeiteloos kunnen weerstaan. Goed voor de marktwerking zullen we maar zeggen. En ook al hadden de beide firmanten misschien vooraf een flinke scheut champies langs de Adamsappel gejaagd, hun mededelingen zullen niet uit de lucht rond de Sacré Coeur zijn geplukt, maar zonder twijfel gebaseerd zijn geweest op gegevens uit het betrokken KI-station. En wat denk je? Een belangrijk deel daarvan is onlangs gejat. Gaat een hoge Dassaultdodo met een hele reut paperassen in zijn simpele aktentassie voor een paar vreugdevolle dagen naar Londen, nemen twee heren met het aureool van een secretsmurfenorganisatie onverwacht zijn tassie over en smeren hem.
Tot nog toe is door de Clouseau's noch de identité noch de nationalité van de twee onverlaten vastgesteld. Dus het kan van alles zijn. Van Iraniërs tot Eskimo's, van Chinezen tot Storkmedewerkers, van Ruskies tot Anonymussen of godweetwat voor kwaaie Assadholes.
De hele operatie lijkt meer iets op een film uit de ouwe doos dan een gelikte hedendaagse thriller. Maar als de grootste kanshebber voor de Oscars een stille zwart-witfilm is mogen we nergens meer van opkijken. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
08 april 2017
Syria, here we come