Skip to main content

vrijdag 24 februari-2012
Tussen giegel en botoxwallen door maakten wij vandeweek in deel 1 ook nog even melding van de firma SarCam's dronewishes. De heren maakten na een gezellig samenzijn bekend, dat Dassault en BEA met elkaar hadden gehopst en dat we op afzienbare termijn een eigen drone van het echtpaar mochten verwachten. De foetus heet Male (Medium Altitude Long Endurance) en moet de vergelijking met de Amerikaanse en Israëlische onbemande koekblikken uit het knekelhuis moeiteloos kunnen weerstaan. Goed voor de marktwerking zullen we maar zeggen. En ook al hadden de beide firmanten misschien vooraf een flinke scheut champies langs de Adamsappel gejaagd, hun mededelingen zullen niet uit de lucht rond de Sacré Coeur zijn geplukt, maar zonder twijfel gebaseerd zijn geweest op gegevens uit het betrokken KI-station. En wat denk je? Een belangrijk deel daarvan is onlangs gejat. Gaat een hoge Dassaultdodo met een hele reut paperassen in zijn simpele aktentassie voor een paar vreugdevolle dagen naar Londen, nemen twee heren met het aureool van een secretsmurfenorganisatie onverwacht zijn tassie over en smeren hem.
Tot nog toe is door de Clouseau's noch de identité noch de nationalité van de twee onverlaten vastgesteld. Dus het kan van alles zijn. Van Iraniërs tot Eskimo's, van Chinezen tot Storkmedewerkers, van Ruskies tot Anonymussen of godweetwat voor kwaaie Assadholes.
De hele operatie lijkt meer iets op een film uit de ouwe doos dan een gelikte hedendaagse thriller. Maar als de grootste kanshebber voor de Oscars een stille zwart-witfilm is mogen we nergens meer van opkijken. Stay tuned.

  • Datum: .

woensdag 22 februari-2012
Een paar maanden geleden leek het cement tussen twee hoekstenen van het NATO-concern nog zwaar aan erosie te lijden. Sarko en Cameron spraken niet eens meer met elkaar tijdens een clash over de euro. Up camera. Maar zoals gebruikelijk in die kringen was het allemaal windowdressing. Gisteren bleken ze namelijk nog een flinke stijve van elkaar te krijgen bij het naar buiten boeren van het plan om een nieuw gezamenlijk militair commando te installeren. Omdat hun ingreep in Libië ter bescherming van de burgerbevolking zo'n geweldig succes was geweest! Daar denkt Mo met de pet in Tripoli momenteel wel iets anders over, maar dat is verder niet zo interessant.
Binnen het kader van hun nieuwe initiatief kondigde het duo aan ook gezamenlijk de productie van fighterdrones ter hand te nemen en de legosteentjes van hun nucleaire projecten in elkaar te zullen schuiven. Schattig allemaal, maar hoe de andere Europese concernleden hiertegenaan kijken mag Hillen weten. Zeker is wel, dat ze in Syrië hun hemd kunnen opstropen. Abdulmajed Fuckit, die namens Al Schijthuis zo voortreffelijk heeft samengewerkt met het Franse haantje en de Britse bulldog bij de Libische veldtocht, is al vooruitgestuurd. En als die Assad zich nog langer verzet tegen de overname van zijn land, dan gaat de beuk erin. Chinezen? Russen? Fuck'em.

  • Datum: .