Skip to main content

Fast and furious (002)

27 februari 2017

donderdag 21 juli-2011
Lag voor de hand. Kenneth Melson, het baasje van de smurfenclub ATF, lijkt de Black Pete in zijn maag gesplitst te krijgen. Voor de verkoop van een flinke klodder wapentuig aan Mexicaanse onverlaten, die daarmee shock and awe verspreidden onder hun concurrenten, dienaren der wet en onschuldige burgers en een paar Amerikaanse handhavers aan de nespresso kregen. Maar Kenny verdedigde zich met een interessante rochade. Kwootje. Komt ie:

"Het bewijs dat wij hebben verzameld doet niet alleen het bange vermoeden rijzen dat het ministerie van Justitie criminelen in staat heeft gesteld om wapens te smokkelen, maar ook dat andere diensten belastinggeld hebben gebruikt om die criminelen daarbij financieel te assisteren".

Ken's verklaring sluit naadloos aan bij berichten, dat de intermedairs die de wapens aan de Mexicanen hebben verkwanseld betaalde informanten van de CIA waren. Of ze daarvoor van counterparts dollars hebben ontvangen of flinke zakken lijntjes, is nog niet duidelijk. Maar mocht het om het laatste gaan, dan lijkt er sprake te zijn van een herhaling van zetten. Ten tijde van de Iran/Contra-affaire zat de CIA ook tot zijn huig in wapens voor drugshandel. En het feit, dat de papavers weer ruimschoots in bloei schoten bij de entree van de Amerikaanse gringo's in Afghanistan en de heroinehandel een ferme boost kreeg, deed bij ons ook al een bang vermoeden rijzen. Die meneer Melson kon wel eens gelijk hebben. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
27 februari 2017
Fast and furious