Skip to main content

Novi Shocking (009)

14 september 2018

Een ding is zeker: we hoeven niet meer bang te zijn voor Russische geheimsmurfen. Bij dat gevalletje rond Litvinenko hadden die twee oetlullen die aan deze kant van de demarcatielijn verantwoordelijk worden gehouden voor de uitvaart van hun ex-collega een Klein Duimpje-spoor van polonium achter zich gelaten. In het vliegtuig, in het stadion, in de taxi, in het restaurant. Waar niet? Appletje eggie om hun identiteit te achterhalen. En nu dan die twee Russische smurfen in Salisbury. Als het waar is wat over Skripal-affaire de Noordzee komt overwaaien mag je toch aannemen dat het om een eenvoudige mission ging. En zeker niet impossible. Sergei moest het hoekie om geholpen worden. Omdat ie zich niet aan de afspraken met Moskou zou hebben gehouden. Na het verraden van zijn ouwe makkers mocht hij namelijk na een paar jaar kerker te hebben genoten als een zwarte zwaan vrij naar Engeland varen. Onder voorwaarde dat ie zich niet meer met smurfzaken zou bezighouden. Maar volgens de msm had ie dat toch gedaan. In TsjechiĆ« en in Spanje. En dat zouden ze in het Kremlin niet als een foutje spasiba hebben beschouwd. De GRU zou van Vlad opdracht hebben gekregen om bij Sergei de kaars uit te blazen. Dochter Juul? Die had gewoon pech. Collateral damage. Peppie Petrov en Kokkie Boshirov werden op pad gestuurd om het klusje te klaren en kregen daarvoor een flesje eau de novishock mee. Engeland hangt vol met CCTV-camera's, maar dat wisten ze bij de GRU niet. Laat staan dat Peppie en Kokkie dat wisten. Dus hophop vol in beeld naar de dasha van Sergei, wat absoluut dodelijk novishock op zijn deurknop gesmeerd, het flesje met de rest van de eau in een park gedumpt en hophop vol in beeld terug naar het vliegveld en pleite wezen. Uiteraard werd net als bij Litvinenko hun identiteit achterhaald en beide heren verschenen voor de camera van reclamezender RT om een lulverhaal op te hangen. Dat ze toeristen waren. Nee, die GRU? Knudde met een rietje. Of ligt het misschien toch effe anders? Stay tuned (JP). 

sybrand
Pussy-Riot-activist vergiftigd?
Pjotr Verzilov begon afgelopen week plots zijn zicht en spraakvermogen te verliezen. Hij belandde met vergiftigingsverschijnselen in een ziekenhuis. ,,Ik geloof dat hij met opzet is vergiftigd en dat het een poging was om hem te intimideren of hem te doden", zei zijn vrouw, Pussy Riot-boegbeeld Nadezjda Tolokonnikova, terwijl ze zaterdagavond op haar man stond te wachten op het vliegveld Berlijn-Schönefeld.

Verzilov is een bekende Kremlin-criticus. Hij vestigde wereldwijd de aandacht op zich door bij de finale van het WK voetbal het veld op te rennen om te protesteren tegen het beleid van president Vladimir Poetin.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
14 september 2018
novi shocking