Skip to main content

Antillen vice versa (024)

25 februari 2017

vrijdag 11 oktober-2013
Was er sprake van een conspiracy? Om Chris van Assendelft van Wijck om welke reden dan ook naar de kloten te helpen? Daar lijkt het wel op. Lees bijvoorbeeld deze dankbetuiging van de Curacaose blogkoning Arthur Donker op het smoelenboek van 27 juni vorig jaar. Kennelijk is er dus sprake van een “team” van 7 luitjes dat opereerde onder de naam “Den Haag Groep”.
Naast de lof die hij toezwaait aan het geweldige werk van Clouseau-nichtje Nardy Cramm bij het verzamelen van materiaal, memoreert onze Arthur een bijeenkomst van de groep onder de reet van de ooievaar en heeft ie het over het nakende einde van hun gezamenlijke vijand. Zonder twijfel doelde Donker op de faillissementsprocedure, die het team op de rails had gezet op Curacao en begin juli door een kadi zou worden afgehamerd.
Een ander lid en suikeroompje van de Haagse groep, Leo Nipshagen, was net als koning Arthur er zo van overtuigd dat zijn voormalige partner plat zou gaan, dat hij op het scheiden van de markt nog een weddenschap met hem wilde sluiten. Hij mailde Chris het volgende. Komt ie:

"Wij zetten er 1 miljoen op dat je nu of uiterlijk over een week persoonlijk failliet bent. Deze weddenschap garanderen wij, de aanklagers, gezamenlijk. Als jij deze weddenschap ook persoonlijk garandeert dan hebben partijen over en weer een rechtsgeldige vordering op elkaar. Te betalen binnen 1 week na bekendmaking vonnis Curacao. Als je dus zo flink bent als je altijd naar buiten doet blijken, bevestig dan dat dit een rechtsgeldige overeenkomst is. Wij behouden ons het recht voor deze weddenschap te publiceren. Graag je reactie binnen 1 uur vanaf heden 12 uur 10. Anders is alles ongeldig!“.

Niet om het gebrek aan moed, maar meer uit de wetenschap dat het innen van 1 miljoen bij de Haagse groep een moeilijk verhaal zou worden, liet hij het aanbod voor wat het was. Mazzel voor Arthur, Nipsie en de rest van de meute, want de kadi wees het verzoek tot faillietverklaring gedecideerd van de hand. Een tweede poging in september ging eveneens down. Net als later gehark in Schilde met als pion de naar alle waarschijnlijkheid door “boekhouder” Nipshagen gestiekte bajesklant Woutje van Loon. Nee, Van Assendelft van Wijck is nog steeds alive. Het kicking komt eraan. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
25 februari 2017
Antillen vice versa