Skip to main content

Net als in een film (005)

16 oktober 2017

We wisten het natuurlijk wel. Maar je weigert het te geloven. Disney stond voor braaf. Nergens zag je Donald Duck ook maar een poging doen om pussy te grabben bij Katrien. Of Goofy als een dolle tekeer gaan met Minnie Mouse. Maar door de overname van Miramax van de gebroeders Harvey en Bob Weinstein begaf het bedrijf zich onbedoeld op een hellend vlak. Want naast geweldige films en daverend kasgerinkel leverde met name Harvey ook stories af die niks familiaals hadden. Hij enterde jarenlang dames zonder toestemming. Of het nou om sterren ging of een grimeuse. En dat is nu naar boven gekomen en zoekt zijn weg naar zee. Om nou te zeggen dat Harvey de enige is in Hollywood die ongecontroleerd rondneukte zou stevig bezijden de waarheid zijn (1). Het hoort er gewoon bij. En eigenlijk zou de Oscar een lul moeten hebben.
Wil niet zeggen dat deze affaire geen imagoschade toebrengt aan Hollywood. Al is dat imago al een tijdje onderhevig aan corrosie. Vooral films die zogenaamd uit het leven zijn gegrepen hebben stormschade opgelopen. Laatste voorbeeld is “American Made” met Tom Cruise als de bij leven nogal stevig aan de maat zijnde drugs- en wapenstransporteur Barry Seal. Wie dol is op een gehaktschotel raden we aan even naar de Mad Cow-site van collega Daniel Hopsicker te verhuizen.
Brengt ons bij de familiekroniek “Judas” van strafbef Astrid Holleeder. Een “waargebeurd” verhaal, dat in de USSA wordt verknipt tot een televisieserie. Nou kennen wij het boek niet en is onze bijbelkennis niet om over naar huis te schrijven. Maar als je als strafbef al jaren en jaren ligt te kroelen met Johan Verhoek aka “de Hakkelaar” (2) moet je je toch afvragen of dat “waargebeurd” niet hier en daar met stevige kwastvoering is bijgekleurd. En in hoeverre Justitie met twee maten meet als het gaat om het m-woord, dat ooit door de onder de sterrenhemel aan de Vecht zo populaire Jort Bretels is gelanceerd toen het om Brammetje Moszkowicz ging. Wie weet lezen we dat ooit nog eens terug in Astrid's tweede soap: “Petrus”. America, here we come. Stay tuned.

(1) Zie bijvoorbeeld dit artikeltje.
(2) Die bewering is terug te vinden in dit artikel en wordt geschraagd door Johan's eigen dochter Maruschka.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
16 oktober 2017
Net als in een film