Skip to main content

Een Specht maakt nog geen zomer (017)

27 februari 2017

woensdag 16 februari-2005
In aflevering 15 van deze serie wisten we te melden dat de inmiddels geschorste advocaat Stephan Frischknecht zich in de zomer van het vorig jaar naar Nederland spoedde. Om een financier te strikken voor “zijn” in surséance verkerende Zwingli Zentrum in het pittoreske Wildhaus. Het hele spul had een schuldenlast van 4 miljoen Sfr. En laat Stephan in Rotjeknor nou een club hebben gevonden die wel wat zag in het herstel van zijn ruïnes in de regio Sankt Gallen. Naiëf als wij zijn gingen wij voor het naadje van de Zwitserse kous en stuurden traditiegetrouw een mail aan dieRotterdamse club. Die luidde als volgt:

“Geachte heer,
Uit Zwitserland vernamen wij dat u in de zomer van het vorig jaar bezoek heeft gehad van de Zwitserse advocaat Stephan Frischknecht. Hij zou bij u een willig oor hebben gevonden voor zijn plannen tot het in stand houden en zelfs de uitbreiding van een paar horecaprojecten in de buurt van Sankt Gallen. Het zou daarbij in eerste instantie zijn gegaan om een bedrag van rond de vier miljoen euro, danwel Sfr.
Wij zouden aan die kwestie graag aandacht besteden op onze veelbezochte website www.stelling.nl/kleintje/actueel.html in de serie “Een specht maakt nog geen zomer”. Daarom zouden wij het zeer appreciëren als u ons wat licht in de duisternis zou willen verschaffen.

U bij voorbaat hartelijk dankend ...
”.

Er zijn twee mogelijkheden:

1. Frischknecht heeft zijn poen gekregen en dan is de vraag wat ie daarmee heeft gedaan (per slot zat Bob Specht ook verlegen om 4 miljoen*)

2. Frischknecht heeft zijn poen niet gekregen en dan is de vraag waarom niet.

Spannend. Heel spannend. Stay patiently tuned.

* Zie aflevering 11 van deze serie op de Followup-site.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
27 februari 2017
een specht maakt nog geen zomer