Skip to main content

Tussen premies en piraten (034)

28 februari 2017

vrijdag 2 september-2011
Waar denk je aan als je dit leest:
"Is het juist dat deze directeur files bijhield van de "faux pas" die topfunctionarissen van ASAM cq. ASR bij tijd en wijle maakten en die in sommige gevallen lardeerde met expliciete foto's?" (1)
Ja, hè? Ja, wij ook. Freudiaans als we zijn. Maar voormalig directeur Financieel Intermediair Beheer Beumer kan uiteraard ook wat "faux pas"-files hebben aangelegd die niks met glijbanen en wipkippen te maken hadden. Zakelijke "faux pas".
Zo was er eens een mevrouwtje, dat in de laatste decennia van de vorige eeuw de vertrouwensfunctie van procuratiehouder vervulde bij de directie van Fortis/AMEV. Het moederbedrijf van Asam waar ook Beumer sinds 1984 actief was.
In het jaar 2000 had dat mevrouwtje er kennelijk tabak van en nam haar congé. Ze zette in Utrecht een eigen nering op als mediator oftewel bemiddelaar bij juridische haarkloverijen. In haar centrale verwarming maakt ze wel melding van haar carrière bij Fortis/Amev, maar noemt de naam niet. Mogelijk uit zakelijke overwegingen.
Hoe dit ook zij, in mei van datzelfde jaar en met kamerbrede waarschijnlijkheid vóór haar congé, klapte zij tijdens een heerlijk déjeuner met een gekookt eitje en haar echtgenoot uit de directieschool. Fortis/Amev ging in oktober ASR overnemen.
Haar mannetje kwam uit een kleurrijke familie. Mannetjes vader was advocaat en plaatsvervangend rechter geweest en had daaraan naast een leuk spaarvarken ook bloeiende contacten met het OM overgehouden. Mannetje zelf was een gerenommeerde bef en zijn broer had een reputatie als avontuurlijk ondernemer. Dat avontuurlijke zat trouwens ook in de genen van onze bef. Ergo, toen diens vrouwtje tijdens het tikken van haar eitje het overnameplan van ASR over tafel zeilde, zag hij meteen ongekende mogelijkheden opdoemen. Kennis maakt in die kringen namelijk niet alleen macht maar ook money.
Voelt u hem aankomen? Stay tuned.

1. Zie onze mails aan ex-CEO Sjaak van Ek (gisteren) en aan de huidige CEO Jos Baeten (13 april jl.)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
28 februari 2017
Tussen premies en piraten