Skip to main content

NATOnaal (004)

13 maart 2016

De Servische regering is gesneuveld. Niet omdat de club van premier Aleksandar Vucic er slecht voor stond, maar hij wil een wat groter mandaat bij de onderhandelingen over een definitieve toetreding tot het Vierde Rijk. Hoe gek kan je wezen. De Serven kunnen op 24 april hun stembriefje in de gleuf deponeren over de vraag of ze hun huidige premier steunen bij zijn streven om het land een “Europese levensstandaard” te bezorgen. Wat dat streven ondermeer inhield kwam afgelopen maand al pijnlijk aan het licht. Hij bleek toen het plannetje te koesteren om NATO-personeel dat in Servië rondscharrelt diplomatieke onschendbaarheid en totale bewegingsvrijheid te bezorgen. Maar heel wat Serviërs waren de godvergeten bombardementen van de NATO op burgerdoelen in Belgrado en omstreken tussen maart en juni 1999 nog niet vergeten. En gingen massaal de straat op. Foutje van Aleksandar en niet zo'n kleintje.
Kwam nog bij dat zijn verzoek aan de junta in Brussel om een financiële tegemoetkoming voor de opvang van MENA-vluchtelingen in het riool van de Rue des Bouchers verdween. Vucic kreeg noppes van zijn zo geadoreerde Reichsfinanzministerium.
Dus of de Servische bevolking op 24 april zal uitbarsten in het lied “Ik wil alleen een Aleksandar, een Aleksandar, geen ander” is zeer de vraag. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
13 maart 2016