Skip to main content

Nieuwe wereld, oude kunstjes (001)

09 april 2017

dinsdag 13 juni-2006
Zoals we her en der al beschreven hebben: eerst had je New World Products. Een fonds voor groenzoeters die hun spaarcenten moreel verantwoord wilden beleggen in Costa Rica. Als Cerberus voor het bewaken van de inleggaranties (zerobonds) en de gronden aan de overkant van de plas diende de stichting Vicus. Dachten de groenzoeters. Maar Vicus bleek een Cerberus met een mank poot en een kunstgebit. Ze bleek namelijk niet in staat om een einde te maken aan de goocheltrucs van de stichting Wiedus. Opgericht door Marie Jozefus Hendriks en Aad van Wezel (masters of financial planning en paladijnen van sigarenkistjestimmerman Marcel Boekhoorn) om de zerobonds te beheren en inmiddels al meesterlijk de berm in gedirigeerd op weg naar de faillissementssloot.
Om van de poen te redden wat er te redden viel, zou er afgelopen vrijdag namens drie Vicus-leden ten overstaan van een kadi en een curator een zogenaamd derdenverweer worden gepleegd door mr. Van Aardenne. Een gewaardeerde bef van het gecertificeerde Dordtse befkantoor Ten Holter, die af en toe ook nog als waarnemend rechter opereert. Het trio zou zijn voorgedragen door intermediair Manuel Suurs, wiens gedurfde escapades menigmaal dissonerend in onze berichtgeving voorbij zijn gestormd. Of het ook tot een zitting is gekomen is net zo twijfelachtig als beleggen via Karel Timmermans. Twee van de drie Vicussen wisten namelijk niet dat hun namen voorkwamen op het verzoekschrift van Van Aardenne, omdat zij ergens zaten te bakken op een camping of een ander herstellingsoord. Maar ze konden zich nog tijdig afmelden. Hield de gecertificeerde bef nog één Vicus-klant over, maar naar verluidt trok die zich een kwartier voor de zitting ook terug. Mogge, edelachtbare, ik sta hier namens niemand.
Leuke zeperd voor bef Van Aardenne, die overigens voor zijn mission impossible gewoon wordt betaald uit een potje van een paar ton die Vicus nog over heeft. Maar veel vertrouwen in het terugzien van zelfs maar een klein gedeelte van de inlegpoet die zo kundig werd beheerd door de boys van Wiedus leeft er kennelijk niet bij de Vicusaanhang. Terecht. Want met die poet is merkwaardig gemanipuleerd. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 april 2017
Nieuwe wereld, oude kunstjes