Skip to main content

Riool (022)

26 maart 2017

woensdag 11 januari-2006
Laatste zin van de vorige aflevering: Is dat leuk of is dat leuk? Hartstikke leuk! Maar zo langzamerhand bekruipt je toch het gevoel dat je naar een B-crimi uit Beetsjoeanaland zit te loeren, zonder een zak chips. Want wat stuurt een fan ons toe? Een e-mail met inhoud. Lees mee en huiver:

“Al enige tijd volg ik met veel interesse jullie site. Mijn complimenten voor de redactie! Met name de onderwerpen Octopussy en Riool hebben mijn aandacht omdat ik - uit interesse - al jaren de situatie in met name de Amsterdamse onderwereld volg. Daarom wil ik graag even iets kwijt.
Op de bewuste donderdag 1 december (de dag van de Bureau Misdaad-uitzending over de vermeende aanslag op Steve Brown) was ik erg benieuwd wie het toen nog onbekende slachtoffer was van de vijfde liquidatie. Op internet ben ik gaan speuren en kwam erachter dat John van den Heuvel die ochtend door Edwin Evers was geïnterviewd in zijn programma op Radio 538. Dus ik snel op de site van 538 het bewuste gesprek teruggeluisterd.
Hierin gaf Van den Heuvel inderdaad tekst en uitleg over de situatie en vertelde dat de naam van het slachtoffer niet bekend gemaakt zou worden. Vervolgens kwam hij met een aantal opmerkingen over het slachtoffer en noemde hem toen een bekende Amsterdamse drugscrimineel die in de jaren negentig jaren vast had gezeten. Mijn vermoeden dat het om Brown zou gaan was al snel gerezen, maar werd niet direct bevestigd.
Van den Heuvel heeft volgens mij niet gezegd dat het ging om iemand die vroeger een jongerenorganisatie runde en eerder het slachtoffer was van een aanslag (zoals in Riool 21 door Leo van Rooijen wordt gemeld). Mocht Van den Heuvel dit wel hebben gezegd, dan had iedereen meteen geweten dat het slachtoffer Brown was.
Vandaag heb ik maar weer eens opnieuw het gesprek teruggeluisterd op deze plek. En volgens mij heeft Leo van Rooijen niet helemaal goed geluisterd. Met vriendelijke groet en ga zo door Kleintje! M.G.
”

Zo, nu ligt de bal weer in het strafschopgebied van Leo van Rooijen. Er zijn een paar mogelijkheden: Leo’s gehoorapparaat moet een APK’tje hebben, Leo’s bron bij Bureau Misdaad heeft hem een kunstje geflikt, Leo’s bron bij Bureau Misdaad bestaat niet, Leo was onder invloed, Leo was stoned. Of is er nog iets dat we nog niet weten? Eenmaal, Leo nog iets?, andermaal, anyone?, verkocht... Toch?... Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
26 maart 2017