Skip to main content

Cypriotica (009)

26 februari 2017

dinsdag 3 september-2013
Het wordt weer lekker druk op Cyprus. Begin dit jaar helemaal naar de gallemiezen geholpen door Jeroen poep aan je schoen en zijn trawanten en nu langzaamaan top of the bill. Zo wiemelen ineens allerlei oorlogsbodems van de NATO om het eiland heen in verband met een gaslek in Syrië. En dat biedt allerlei mogelijkheden voor Cypriotische grutters om hun omzet omhoog te duwen.
Verder zijn er bij de Grieks-Cypriotische regering verzoeken binnengerold om meer Brits-Amerikaanse jets op het eiland toe te laten in verband met hetzelfde. Veel animo daarvoor is er niet, want Cyprus stond en staat op redelijke voet met zijn buren. Inclusief Syrië. Komt bij dat Cyprus wat later mag beginnen met de terugbetaling van de Russische lening van 2,5 miljard euro. En Moskou heeft bovendien de rente ervan naar beneden geschroefd van 4,5 naar 2,5 procent.
Ook in de vastgoedsector komt weer beweging. Russen en Chinezen duiken in het gat dat de Britse eigenaren hebben laten vallen en ze betalen cash. Dat voelt warm aan als je net bent leeggehaald door de Brusselse kermisexploitanten.
Wat zijn we toch lekker taktisch bezig aan de grenzen van ons Vierde Rijk hè? Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
26 februari 2017