Skip to main content

dinsdag 19 maart-2013
Lijken de Russische banken net op rooie rozen te zitten krijgen ze me daar op Cyprus toch een doodschop om een hoekie van Hermann's Vierde Rijk. Wil je niet weten. Tien procent van een miljard is een aardig katje en er liggen heel wat Russische miljarden opgeslagen in Nicosiatovsk en Limassolgrad. Vladi Putin dus zwaar over zijn plas, maar hij had het kunnen weten. Naar schatting heeft Cyprus zo'n 60 triljoen pufjes gas in de grond zitten en bij de exploitatie daarvan hebben de westerse hoogmogendheden liever geen Ruskies of Chinezen in de buurt. De boortoren van Clinton Nobel staat al in de startblokken en die van Total en ENI/Korea Gas komen ook al aanhuppelen.
Je zou zeggen, dat zoiets toch genoeg krediet voor Cyprus moet kunnen opleveren om het nog een paar jaartjes uit te zingen. Maar je kan die achterlijk lulhannessen beter eerst flink wat uithongeren dan hebben ze bij zakelijke onderhandelingen niet al teveel babbels meer.
De Cyprioten hebben trouwens nog een probleem. Hun electriciteit is brandduur. Komt zo: In 2009 hield de Amerikaanse Navy een Russisch schip onder Cypriotische vlag aan met aan boord 98 containers vol explosieven. Afkomstig uit Iran en bestemd voor Syrië. Die containers moesten ergens heen en na wat druk van Billary Clinton (!) was Cyprus bereid ze op te stapelen op een marinebasis. In de open lucht. Vonden zij bij de NATO niet zo deftig, maar nou ja. Ruim twee jaar later ging het hele boeltje de lucht in. Met als gevolg een pittige stoot dooien en een totaal vernielde electriciteitscentrale, die tot dan toe de helft van het eiland op gang hield. Een klap die Cyprus in wezen nog niet te boven is. Maar goed, over tien jaar is alles anders.

 • Datum: .

woensdag 20 maart-2013
Fuck. Gooit zo'n klein kuteiland ineens zijn kont tegen de krib. Weigert zijn kleine spaarders voor de Brusselse wolven te gooien voor een wurglening. En nu? Awel, zoals wij al verwachtten gooit het zijn exploratierechten van zijn enorme gasvoorraden ter waarde van 300 miljard in de strijd. Het duurt nog wel zeven jaar voor het eerste pufje gas naar boven wordt gepompt en de eerste blokken ten zuiden van het eiland zijn al vergeven aan Clinton's Nobel, aan het Franse Total en een Italiaans-Koreaanse combi. Maar het merendeel van de voorraden is nog gewoon in Cypriotische handen en zijn te koop voor wat de gek ervoor geeft. Nou, het Russische Gazprom was bereid om desnoods de hele schuldenlast van 16 miljard euro over te nemen in ruil voor de rechten op de rest van de blokken. Dit om in ieder geval het dreigende verlies van 2 miljard dollar van de op Cyprus gevestigde Russische banken bij het aanvaarden van de Dijsselruiker te voorkomen.
Naar verluidt bevindt een Cypriotische delegatie zich momenteel in Moskou om te ouwenelen over de Russische variant bij het zoeken naar een uitweg uit de impasse. Ook al omdat het door de knieën gaan voor Brussel zou betekenen, dat het grote contingent aan Russische financiële instellingen aan hun stutten trekken en Cyprus daarmee veranderen in een eiland dat zich nog niet eens kan meten met Schiermonnikoog. Is het niet heerlijk om tot het Vierde Rijk te horen? Stay tuned.

 • Datum: .

donderdag 21 maart-2013
Het moet een soort goddelijke voorziening zijn geweest. Gisteren bepaalde een stel hofjurken in München in hoger beroep, dat een deel van de in 1997 bij de Turkse kunstschurk Aydin Dikmen teruggevonden gestolen Cypriotische oudheden naar het geplaagde eiland terug moet. Dat terugvinden was overigens te danken aan een coup van kunstridder Michel van Rijn met nog wat bijrolletjes voor cultureel tafeldanseres Tasoula Hadjitofi en de toenmalige Cypriotische aartsbisschop Chrisostomos I (1). Daarna volgde nog een paar hoogstandjes, waaronder die van de icoon die in de kamer hing van de tegenswoordig wat toontjes lager zingende popster Boy George (2). Die ging ook back to the island.
Nou het goddelijke. Wat deed aartsbisschoppelijk opvolger Chrisostomos II gisteren? Die bood de regering in Limassolgrad financiële hulp aan. Hij was bereid wat hypotheekjes en wat leningen af te sluiten, want zijn kerk bezat onderpandjes genoeg. Was voor onze kunstridder reden om een laaiend mailtje in de gleuf van de orthodoxe baard te duwen. Komt ie:
“Remember bishop that you refused me 5000 euros costs (Boy George icon) because the church was too poor and you claimed all the honour? Hereby I put you on notice that a big international law-firm is looking into the '97 raid in Munich for my rightful finders fee. Knowing how rich the church is and how poor most of the hardworking farmers, this will certainly help.
PS. And “poor” Tasoula couldn't even find a Cypriot icon if it hits her in the botoxed face
”.

(1) Zie daarvoor bijvoorbeeld aflevering 13 van de serie “Bank te koop” dd. 12 augustus 2007.
(2) Zie dit artikel in de Volksfiets van 21 januari 2011

 • Datum: .

dinsdag 26 maart-2013
Dankzij de Toine Huysjes in de wereld weten we nu, dat de twee zwartepietbanken op Cyprus de Bank of Cyprus en de Laiki Bank zijn. Volgens onze Dijsselflower hebben die de boel laten ontploffen. In Brussel zitten ze op dit moment al met het kwijl in de bek, want naar verwachting lag bij die twee banken de meeste ondeugende poen uit Moskou en omgeving. En die valt nu via Nicosiatovsk in de schoot van de EU. Bovendien zijn de Ruskies nu zo pissed off, dat ze waarschijnlijk aan hun stutten zullen trekken. En dat is wel zo gunstig met al dat gas dat strakkies aan de zuidkust naar boven wordt gepompt. Althans, dat zijn de speculaasjes. Maar ligt er nog wel zoveel ondeugende poen? De gleuven van de spaarvarkens op Cyprus mogen dan al een eeuwigheid dicht zijn, maar vorige week waren de filialen in Londen gewoon open en kon je net zoveel poen krijgen als je zelf wilde. Laat staan wat er in de periode daarvoor is gebeurd. Er dreven zelfs in de mainstream berichten dat er uit voorzorg al 4,5 miljard euro was weggesleept voordat het licht op rood ging. En dan ging het niet alleen om Ruskies maar ook om vrienden van de huidige president Anastiasades, die door hem gewaarschuwd zouden zijn voor de financiële tsunami. En wie weet hebben ook onze Jantje Fasen en Hansie Windmeijer hun paard uit de gang kunnen halen (1). Kortom, vriend Dijsselflower kan wel met een Duitse staander rondlopen, eerst moet nog maar blijken wat deze Brusselse heist heeft opgeleverd. Stay tuned.

(1) Zie “Draap in de gang” van 19 februari 2013

 • Datum: .

woensdag 27 maart-2013
Langzamerhand wordt duidelijk dat Jeroen “poep aan je schoen” Dijsselbloem en zijn Europese junta bij het platwalsen van Cyprus een tweede agenda hadden: Rusland een opsodemieter verkopen. Dat ze bij dat initiatief een paar steekjes hebben laten vallen doet niks af aan hun bedoelingen. Zo maakten wij gisteren er al melding van dat de filialen van de Bank of Cyprus en de Laiki Bank in Londen gewoon een week openbleven toen de Cyprioten zelf vergeefs aan de deuren rammelden en alleen maar minibedragjes uit de ruif konden wurmen. Naar nu blijkt is de Bank of Cyprus sinds november 2008 ook nog voor 80 procent eigenaar van de Russische Uniastrum Bank, die uiteraard geen enkele molshoop op de weg liet verrijzen op de weg tussen Nicosiatovsk naar Moskou. Dus wat denkt u wat er gebeurd is? Ja, denken wij ook.
Ook leuk in deze context: De autoriteiten in Letland kregen dezer dagen uit Jeroen's legbatterij te horen, dat ze de overstap van de lats naar de euro die voor 1 januari 2014 staat gepland wel konden schudden als hun bankkluisjes werden opengesteld voor avontuurlijke Russisch/Cypriotische poen.
Kijk, dat westerse avontuurlijke poen op de Seychellen, de Kaaimaneilanden, de Bahama's, the Isle of Man, de Antillen etcetera etcetera wordt gestald is helemaal prima. En dat westerse banken Latijns-Amerikaanse snorkelwinsten witwassen en af en toe wat knoeien met rentepercentages, ach... Maar dat die stinkrussen dezelfde kunstjes flikken pikt de posse van Jeroen niet. No way. Stay tuned.

 • Datum: .

donderdag 28 maart-2013
Wij zijn niet alleen. Van meet af aan hebben wij gekraaid dat het hele gedreutel rond Griekenland en vooral Cyprus over niets anders ging dan de olie en het gas dat onder het oostelijk deel van de Middellandse Zee is aangetroffen. Met name door Noble Energy, waarvan het o zo democratisch ingestelde echtpaar Clinton zo'n lekker pakketje aandelen heeft. De mainstream kwam wat later met dit stinkende onderwerp aankakken. Toen het niet langer beheersbaar was.
Dat we bij onze berichtgeving hier en daar belangrijke details hebben gemist en de mainstream ons passeerde was onvermijdelijk. Zij zijn groot en wij zijn klein. Maar we hebben altijd onze followers nog. Moet je dit eens lezen:

"De New York Times bericht vandaag dat Brussel in 2011 besloot om de waarde van de Cyperse staatsobligaties te halveren, waardoor dit eiland direct miljarden euro's armer was. Nu blijken, volgens reeds bestaande publikaties van Noble Energy, in 2011 de zeer waardevolle gas- en olievelden ten zuiden van Cyprus ontdekt te zijn. Het is niet erg waarschijnlijk dat een land met een reeds gehalveerd budget deze velden kan gaan exploiteren, maar om de hoek dreigde nog een ander gevaar; Het op dit eiland gestalde russische geld.
Wat als de russen nu het Levantijns veld gaan ontginnen en daardoor ineens de grootste gasvelden van Europa volledig in handen hebben? Kan niet natuurlijk, zo zal men in Brussel gedacht hebben. Dus even een financieele crisis creeren om de russische investeerders buiten de deur te houden. En laat het dan maar aan Israel en de amerikanen over om Europa vervolgens van gas te voorzien. Zo te zien heeft men alles in Brussel nu keurig voor elkaar
."

Bedankt Rob. Stay tuned.

 • Datum: .

maandag 1 april-2013
Macht corrumpeert. Een waarheid als een antieke koe. En die koe manifesteerde zich weer eens tijdens de bulldozer-act van Jerommeke Dijsselflower. Of liever een week daarvoor. Eerder loeiden wij al dat de Cypriotische president Anastiasades zijn naaste gabbers had gewaarschuwd dat Jerommeke's bulldozer onderweg was en dat ze als de sodemieterij hun poen weg moesten halen bij de Bank of Cyprus en de Laiki Bank (1). Deden ze. Je hemd is nou eenmaal nader dan je Armani. En volgens de laatste berichten gold dat ook voor de president zelf. Al zijn spaarvarkens en die van zijn familie zouden zijn geslacht en het spek zou naar Londen zijn geëxporteerd.
Het was niet het enige ei dat in deze passionele dagen werd gelegd. Zo kwam er iets eerder al naar buiten dat allerlei figuren uit de zogenaamde bovenlaag zalfjes van de banken hadden ontvangen in de vorm van kwijtschelding van uitstaande schulden of een deel daarvan. En dan hebben we het niet over een appeltje maar meer over meloenen voor de dorst. Die geste zouden de arme Cypriotische krabbers ook graag hebben gezien, maar die hadden geen friends in high places en konden de vliegende tering krijgen. Typisch iets voor Cyprus? Come on! Is Rutte een lachebekje? Stay tuned.

(1) Zie aflevering 4 van deze serie dd. 26 maart 2013

 • Datum: .

dinsdag 2 april-2013
Het waren er 132. Bedrijven die net op tijd hun spaarvarkens en andere assets op Cyprus naar veiliger oorden hebben overgebracht. Voor Jerommeke Dijsselflower's plofkraak. Nieuwsgierig naar de namen? Pak de speksavers. Kommen ze:

 • LIBRAFELD LTD 6.114.128,63
 • NERTERA INCESTMENTS LTD 6.093.366,98
 • TREADLINE SERVICES LTD 6.015.521,39
 • TREADLINE SERVICES LTD 6.003.540,50
 • FIONA TRUST AND HOLDING CORPORATION 6.000.153,66
 • PM LUCAS ENTERPRISES LIMITED 5.793.315,00
 • DTEK HOLDINGS LIMITED 5.041.326,58
 • L.G.O. LUXURY GOODS ONLINE LIMITED 5.000.755,00
 • SYMOUR ENTERPRISES LIMITED 4.705.831,93
 • JUBILANT OIL & GAS INDIA LIMITED 4.583.401,42
 • SPDI SECURE PROPERTY DEVELOPMENT & LIVES 4.578.655, 18
 • HELLENIC PETROLEUM CYPRUS LIMITED 4.553.101,32
 • HELLENIC PETROLEUM CYPRUS LIMITED 4.553.081.32
 • LOGISTIC SOLUTION INTERNATIONAL LTD 4.444.482,99
 • AUBURN INVESTMENTS LIMITED 4.365.890,14
 • FOLLBERG INVESTMENTS LTD 4.185.370,90
 • LOGISTIC SOLUTION INTERNATIONAL LTD 4.072.661,10
 • GR SARANTIS CYPRUS LIMITED 4.025.850,00
 • KAZAKHSTAN KAGAZY PLC 3.968.401,16
 • HIGHSTAT LIMITED 3.947.587,65
 • GONCEMI ENTERPRISES LIMITED 3.922.895,77
 • IRY MANAGEMENT LTD 3.829.520,30
 • LINKWAY SERVICED LTD 3.826.511,55
 • MILES GROUP LTD 3.826.502,99
 • T.R. KRAMER OVERSEAS LIMITED 3.820.968,12
 • ODAY FINANCIAL LTD 3.676.657,48
 • DTEK TRADING LIMITED 3.625.251,51
 • LILITH RESOURCES LIMITED 3.585.327,43
 • DTEK TRADING LIMITED 3.570.148,22
 • LINKWAY SERVICES LTD 3.438.868,02
 • STEELWAY ALLIANCE LIMITED 3.434.608,01
 • CPB CLIENTS A/C – SUBSCRIPTION (USD) 3.287.286,90
 • KAYIA TRADE AND INVEST.LIMITED 3.284.708,51
 • JOYTAS CORPORATION 3.132.166,01
 • SEPPEST HOLDINGS LIMITED 3.043.238,31
 • VERETTY GROUP INC. 3.024.686,93
 • TAMOIL LUBRICANTS INTERNATIONAL LTD 3.000.275,00
 • LOUTSIOS ANTIS &/OR KATIA 3.000.215,00
 • OCEAN JOY SHIPPING LTD. 2.975.291,17
 • SOLENTA ENTERPRISES CORP. 2.969.271,64
 • ALCEDO ENTERPRISES LIMITED 2.960.703,34
 • CPB CLIENTS A/C – SUBSCRIPTION (USD) 2.905.053,13
 • TOTTENWELL LIMITED 2.829.920,52
 • EXXONMOBIL CYPRUS LTD 2.652.798,86
 • EAST STAR SERVICES LTD 2.609.558,09
 • DINGRAS LIMITED 2.594.529,99
 • EMPERUS LTD 2.580.425.00
 • SATARONT INVESTMENTS LTD 2.522.529,00
 • L.C. NUTRITION HOLDING LIMITED 2.500.475,00
 • HARVEYSON INVESTMENTS LIMITED 2.470.298,66
 • HARVEYSON INVESTMENTS LIMITED 2.466.608,63
 • SOKTRIN TRADING LTD 2.453.453,20
 • BRADINGTON CAPITAL LIMITED 2.385.050,00
 • DAISEY ESTATED LIMITED 2.300.737,56
 • AWS AFFILIATE WORLD SYSTEMS INTERNATIONAL 2.279.952,27
 • ALCEDO ENTERPRISES LIMITED 2.220.540,11
 • UNIGLOW LIMITED 2.219.544,23
 • ENERSYS INVESTMENT LIMITED 2.217.161,17
 • CPB CLIENTS A/C-SUBSCRIPTION (EUR) 2.200.075,00
 • KORALE MARINE LTD 2.100.355,00
 • GIACOMODEX FINANCE LTD 2.070.416,39
 • JCC PAYMENT SYSTEMS LTD 2.014.663
 • AKIMOV ANDREI 2.000.795,00
 • JARLATH LIMITED 29.951.247,90
 • REETMIST LIMITED 26.637.255,65
 • OCTALA SERVICES LTD 26.114.399,32
 • ATED INVESTMENT LIMITED 24.477.213,65
 • ATED INVESTMENT LIMITED 24.452.439,89
 • ELECTRICITY AUTHORITY OF CYPRUS 19.315.527,76
 • WICASA S.A. 15.270.823,19
 • COSTAMAR HOLDING LIMITED 15.011.136,14
 • ONEWORLD LTD – 2ND CLIENTS A/C 12.500.775,00
 • CPB CLIENTS A/C SUBSCRIPTION (USD) 11.827.623,04
 • SYMOUR ENTERPRISES LIMITED 10.737.463,12
 • GRAMMER INVESTMENTS LTD 10.662.864,72
 • ALBROOK INTERNATIONAL LIMITED 10.525.057,41
 • A.LOUTSIOS & SONS LTD 10.500.262,50
 • JCC PAYMENT SYSTEMS LTD 10.288.186,43
 • COSTAMAR HOLDING LIMITED 10.193.923,97
 • LILITH RESOURCES LIMITED 10.091.721,63
 • TIRUSFIELD ENTERPRISES LIMITED 9.654.607,64
 • SCM REALTY LIMITED 9.649.337,16
 • TREADLINE SERVICES LTD 9.240.725,00
 • SYMOUR ENTERPRISES LIMITED 8.299.538,90
 • SEPPEST HOLDINGS LIMITED 7.986.430,79
 • YAFFLES CONSULTING INC. 7.682.810,99
 • GOLDFIELD TRADERS LIMITED 7.645.624,95
 • MALLINO DEVELOPMENT GROUP LTD 7.616.596,23
 • TELCREST INVESTMENTS LIMITED 7.249.440,09
 • BEARSTEAD LIMITED 6.915.016,68
 • DTEK HOLDINGS LIMITED 6.602.307,99
 • BELROL LTD 6.578.247,54
 • LEGACY INVESTMENT HOLDINGS LTD 6.509.869,51
 • OCTALA SERVICES LTD 6.509.559,38
 • CPB CLIENTS A/C-SUBSCRIPTION (EUR) 6.320.077,00
 • LOUTSION ANTIS &/OR KATIA 2.000.215,00
 • CY.T.A. (7 DAYS NOT A/C) 2.000.008,50
 • XERFON DEVELOPMENTS LIMITED 1.995.470,00
 • STEELWAY ALLIANCE LIMITED 1.965.455,16
 • C.M.O. CONTRACTORS LIMITED 1.940.475,00
 • ERILICO LIMITED 1.932.591,50
 • JCC PAYMENT SYSTEMS LTD 1.925.054,25
 • STEELHOLD LIMITED 1.921.011,51
 • RELIANTCO INVESTMENTS LTD – CLIENTS A/C 1.915.260,15
 • STEELHOLD LIMITED 1.914.833,70
 • RANDALE ENTERPRISES LIMITED. 1.912.234,16
 • STEELHOLD LIMITED 1.910.737,18
 • RANDALE ENTERPRISES LIMITED. 1.912.234,16
 • REGUL GROUP LTD 1.861.428,27
 • PAILLE TRADING LTD 1.846.233,72
 • MCS MARITIME CREW AND EQUIPMENT LIMITED 1.845.585,00
 • MACKEREL HOLDINGS LTD 1.800.795,00
 • JCC PAYMENT SYSTEMS LTD 1.791.172,24
 • JCC PAYMENT SYSTEMS LTD 1.788.136,57
 • DTEK HOLDINGS LIMITED 1.776.511,61
 • JCC PAYMENT SYSTEMS LTD 1.755.586,68
 • NEW LEAINA INVESTMENTS LIMITED 1.755.180,32
 • LEFERALO LIMITED 1.753.840,78
 • JCC PAYMENT SYSTEMS LTD 1.731.341,30
 • DTEK TRADING LIMITED 1.722.224,60
 • SIBANTHRACITE PLC 1.721.956,84
 • JCC PAYMENT SYSTEMS LTD 1.719.628,98
 • JCC PAYMENT SYSTEMS LTD 1.700.001,50
 • JCC PAYMENT SYSTEMS LTD 1.673.609,24
 • SCORELINE TRADING LIMITED 1.670.289,41
 • STEWART INTERNATIONAL LTD 1.651.054,30
 • TIRONA LIMITED 1.641.595,60
 • DTED TRADING LIMITED 1.635.202,01
 • LEFERALO LIMITED 1.626.814,04


En nou maar hopen dat Raffie en Sylvie hun poen bij een van deze firma's hadden ondergebracht. Anders valt er straks zo weinig te verdelen. Laten we samen onze handen vouwen. Stay tuned.

 • Datum: .

dinsdag 3 september-2013
Het wordt weer lekker druk op Cyprus. Begin dit jaar helemaal naar de gallemiezen geholpen door Jeroen poep aan je schoen en zijn trawanten en nu langzaamaan top of the bill. Zo wiemelen ineens allerlei oorlogsbodems van de NATO om het eiland heen in verband met een gaslek in Syrië. En dat biedt allerlei mogelijkheden voor Cypriotische grutters om hun omzet omhoog te duwen.
Verder zijn er bij de Grieks-Cypriotische regering verzoeken binnengerold om meer Brits-Amerikaanse jets op het eiland toe te laten in verband met hetzelfde. Veel animo daarvoor is er niet, want Cyprus stond en staat op redelijke voet met zijn buren. Inclusief Syrië. Komt bij dat Cyprus wat later mag beginnen met de terugbetaling van de Russische lening van 2,5 miljard euro. En Moskou heeft bovendien de rente ervan naar beneden geschroefd van 4,5 naar 2,5 procent.
Ook in de vastgoedsector komt weer beweging. Russen en Chinezen duiken in het gat dat de Britse eigenaren hebben laten vallen en ze betalen cash. Dat voelt warm aan als je net bent leeggehaald door de Brusselse kermisexploitanten.
Wat zijn we toch lekker taktisch bezig aan de grenzen van ons Vierde Rijk hè? Stay tuned.

 • Datum: .

We boerden er al iets over op 3 mei van dit jaar. Het plan om de illegale Turkse bezetting van Noord-Cyprus opnieuw te labelen. Daarbij zou de militaire vertegenwoordiging van Erdogannef op het eiland worden voorzien van een NATO-plakker (1). In het diepste geheim en stilzwijgen van de msm wordt er zowel in Washington als in Limassol druk onderhandeld. Met Fucktoria Nuland, de Amerikaanse moeder van de fascistische coup in Oekraïne, als spelleider. Haar belangrijkste gesprekspartner is de Cypriotische president Anastasiades en die kan ze voor zijn ballen schoppen wanneer ze maar wil. De president zit namelijk tot zijn adamsappel in een corruptieschandaal (2). En nou kunnen we wel ons best doen om dat een beetje fatsoenlijk onder woorden te brengen. Maar als u een beetje Engels tot uw beschikking heeft laten we dat graag over aan onze onvolprezen collega John Helmer. Bij deze. Die hereniging van Noord- en Zuid Cyprus? Forget it. Waar die Russische agressie al niet goed voor is. Stay tuned.

(1) Zie deel 7 van “De grijze wolf en de 28 geitjes” van 3 mei jongstleden.
(2) Zie ook deel 4 van deze serie dd. 26 maart 2013 en deel 7 van 2 april 2013.

 • Datum: .

Gisteren kreeg Cyprus weer eens op zijn lazer. Vanwege de verkoop van zogenaamde gouden visa. Rijke stinkers van buiten ons Reich konden na betaling van een meloen of een investering van een half meloen een Europees visum aanschaffen. Moesten ze wel een paar dagen op het eiland doorbrengen, maar je zou wel achterlijk zijn om dat als een Mont Ventoux te beschouwen. Die regeling zou het stukkie van Cyprus dat bij ons Reich hoort sinds 2013 ettelijke miljarden hebben opgeleverd. Nog zo erg niet misschien, maar onder de visumklanten bevonden zich ook garchen uit respectievelijk Putin- en Poroland die van irreguliere financiële kunstjes werden verdacht. Zullen we Cruyffie weer eens van stal halen? Ach nee, laat ook maar zitten. U snapt het zo ook wel.
Cyprus is trouwens niet de enige Gau binnen Das Reich dat gebruikmaakt van deze regeling om de door Jeroen-poep-aan-je-schoen en Jan Kloot vernietigde economie een beetje te fatsoeneren. Ook Ierland, Griekenland, Hongarije, Malta, Bulgarije en Portugal kennen het kunstje. Over dat laatste land kunt u binnen dit kader zowaar iets analoogs terugvinden in dit artikeltje. Weet u dat ook weer. Stay tuned.

 • Datum: .