Skip to main content

Terra Vulgaris (004)

31 maart 2017

vrijdag 23 januari-2009
Goed. Gisteren refereerden wij aan de operatie waarbij Jesse Remmers uit een ziekenhuis in Nieuwegein werd gelift door de zich later als kroongetuige manifesterende Peter la Serpe. Samen met ondermeer Mark Burbach. De IT-gap van Jesse, Moppie, Youssef en Allah weet wie nog meer, die zo'n leuk tracking programma bij mekaar had gebroddeld en die bij Terra Vitalis blijkbaar ook een boterhammetje verdiende. Hoe ging het verder? Nou, volgens Peter aldus:

"Peter: Toen hij [Jesse, red. KM] uit het ziekenhuis in Nieuwegein ontsnapt was heb ik hem twee dagen later ontmoet bij het Hilton hotel in Rotterdam. In een sushibar. Jesse zei dat er geld verdiend moest worden. Hij sprak over een klus die gedaan moest worden, waar wij geld voor zouden krijgen. Het was mij duidelijk wat hij bedoelde met 'een klus', want daarmee bedoelt hij een liquidatie.
Smurf: Wie waren er bij dat gesprek aanwezig?
Peter: Alleen Jesse en ik.
Smurf: Jesse verwacht wat van jou dus. Hoe heb je dat uiteindelijk aangepakt?
Peter: Enkele dagen daarna hebben wij contact gekregen met ene Ali. Ik kende die nog niet toen.
Smurf: Waar vond die ontmoeting plaats met Ali?
Peter: In een cafe-restaurant tegenover het station in Alkmaar.
Smurf: Wie is Ali?
Peter: Ik kende hem op dat moment nog niet. Later heb ik hem meer ontmoet en ik weet dat hij toen in de flat verbleef waar ook Mark Burbach woont in Amsterdam. Ali woont dacht ik op de Van Lijenberghlaan [nummer bekend bij red. KM].
Smurf: Omschrijf hem eens.
Peter: Ali is een Turk, 170 cm, achterover gekamd vet middellang haar. Hij is ongeveer 30, 31 jaar.
Smurf: Had Jesse zich er nog over uitgelaten wat voor rol Ali speelde?
Peter: Hij was een grote jongen en had tientallen miljoenen verdiend. Hij zou een heroinelijn hebben van Turkije naar Engeland. Naar de Turkse groepering had Ali het op zich genomen om een lijst af te werken van mensen die geliquideerd moesten worden"
.

Waar? Niet waar? Het blijft licht mallotig, dat onze kroongetuige Mark Burbach niet als een crimineel contact van Jesse beschouwt. Eerst is hij volgens La Serpe betrokken bij het liften van Jesse uit het ziekenhuis in Nieuwegein en vervolgens verleent ie onderdak aan een Turkse leverancier van ondeugende middelen, die zo vriendelijk was om tegen een kleine vergoeding het Amsterdamse wereldje wat uit te dunnen. Het moet niet gekker worden. Maar dat wordt het wel. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
31 maart 2017
Terra Vulgaris