Skip to main content

Tussen beffen en piraten (004)

02 april 2017

dinsdag 27 september-2011
Naar aanleiding van onze artiekeltjes over de valse kunsthandel van de als untouchable door het leven gaande corrupte Utrechtse wittebeffenfamilie Q., kregen we een Gansewinkel vol info aangeleverd over nog meer Schweinerei binnen die sector. Want je kunt bijvoorbeeld wel dankzij een staaltje voorkennis van hoge kwaliteit 3,5 meloen euro uit de fusie tussen Fortis/AMEV en ASR hebben gepeurd zonder stevig op de toga te worden gespuugd, ook dit specimen uit de rupsensoort Nooitgenoeg bleek nooit tevreden (1). We hebben wat tijd nodig om de verse artistieke infobaksels op kwaliteit te beoordelen, dus keren we even terug naar het eerder vermelde rapport uit 2002, dat met het oog op een veilige toekomst voor de samenstellers bij een notaris is gedeponeerd. Deze bijdrage gaat over vastgoedstrapatsen. En zoals u gewend bent een kwootje:

" ...Navraag leert dat het pand Maliebaan 79 in uitstekende staat van onderhoud verkeerde tijdens de verkoop in '96. Echter geen van de makelaars aldaar wist dat het pand te koop stond, behalve makelaar De B, H & M. In het pand zat een van de beste huurders van Nederland: Randstad. Waarom zou de eigenaar (de Staat der Nederlanden) het pand aan een van de meest begerenswaardige locaties voor onroerend goed in het hele land verkopen voor het schijntje van 1,5 miljoen gulden, terwijl niet veel later een hypotheek werd afgesloten ter waarde van 2,5 miljoen gulden? Dat staaft kwalijke vermoedens en die worden nog versterkt bij het doornemen van de leveringsakte. Daarin komen ene mr. De Boer voor als vertegenwoordiger van de Staat en mr. Tanja van der Zalm, van wie broer F. van der Zalm al jaren voor onze Illy koffiehandelaar Duco Q. werkt (2).
Tevens was vader Van der Zalm notaris en trad wel eens op namens domeinen. Aldus makelaars Van R. & D. Volgens rapporteur stinkt deze onroerend goedtransactie rond Maliebaan 79
".

Maar er is nog een walmende transactie op de Maliebaan die zich voltrekt tussen dit stukje zogenaamde bovenwereld en de aanverwante regionen onder de streep. Dus stay tuned.

1. Vgl. de koosnaam van Jan van Vlijmen, de schrik van het Bouwfonds en het Philips Pensioenfonds en hoofdverdachte in de Klimopzaak.
2. Zie voor de verwarrende Illy-connectie aflevering 1 dd. 19 september 2011.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 april 2017
Tussen beffen en piraten