Skip to main content

Dronen, droonde, gedroond (003)

27 februari 2017

donderdag 27 juni-2013
Aaaaaaach. Dat meisje van Hennis heeft vandeweek ook een boertje gelaten. Samen met Jeroen poep aan zijn schoen. Er moet helaas de komende jaren flink worden gesneden in het budget van het Ministerie van Oorlog, maar dat wil niet zeggen dat we voortaan helemaal zijn aangewezen op de activiteiten van de Pleemobiele Brigade of het hanteren van houten geweertjes. Nee, nee. Want nu de USSA zijn beleid steeds meer afstemt op de gebeurtenissen in Aziƫ moet Europa zelf zijn broek ophouden. Oftewel zelf voor zijn veiligheid zorgen.
Nou hebben wij waarschijnlijk niet dezelfde bril als honneponnetje Hennis, maar wij hebben sinds het optreden van het Flying Circus op Manhattan niks anders gedaan dan het Amerikaanse voorbeeld volgen en ons totaal overgegeven aan baardbestrijding. Net als in de good old days toen die baarden nog communisten heetten. Vandaar dat Honnie tegen beter weten in de miljarden voor de op de Sacrada Famiglia lijkende JSF keurig in haar spaarvarken bewaart. Net zolang tot ie vliegt. En als ie dat uiteindelijk niet doet dan kunnen we met die poen in de nabije toekomst misschien een goedkopere oplossing aanboren: de drone.
Tot nu toe worden die lorren binnen onze grenzen gebruikt om ons in de kieren te houden, maar als je een beetje bij wil blijven met het nieuwe kolonialisme moet je klaar zijn om ook op dit terrein de USSA te volgen. Vandaar dat moppie Hennis 12 nieuwe droontjes heeft aangeschaft die alle gegevens die zij boven ons hoofd opdoen digitaal in plaats van analoog kunnen verwerken. Wij blij. Minder blij waren we met de mededeling dat haar nieuwe drones in uitzonderlijke gevallen ook ter beschikking worden gesteld aan de outfit van haar collega Ivo Opstelten. Dat is namelijk een staaltje boerenbedrog met maatje XXXXXL. Als de brommende lantarenpaal in 2012 al twee keer in de week zo'n spionagevehikel van het ministerie van Oorlog leent, dan zal dat in de opvolgende jaren zeker niet minder worden (1). Tenslotte moeten wij onze reputatie als het meest afgelegde land ter wereld hoog houden.
Btw: zouden wij die dronende data ook delen met onze partners in Brussel, Londen, Tel Aviv en Washington? Het is maar een vraag. Stay tuned.

(1) Zie deel 1 dd. 11 maart 2013.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
27 februari 2017
Dronen, droonde, gedroond