Skip to main content

Norge in de zorgen (005)

01 maart 2017

zondag 14 augustus-2011
Na een intensief grutten in de zo zorgvuldig vastgelegde gedachtenpulp van de Noorse christen-jihadist Breivik vonden de met de affaire rond de Ausradierung van linkse kerkgangers opgescheepte speursmurfen ook een paar Nederlandse angles. Buiten de partij van onze kruisridder Bibi. Het ging om een paar coƶrdinaten achter onze duinen, die verder niks substantieels opleverden.
Maar volgens buitenlandse netartiesten was er nog iets wat Wiki de Breiviking met Nederland verbond. Hij zou namelijk in contact hebben gestaan met ene Valery Lunev. Een voormalige in 1960 in Tajikistan geboren inlichtingenofficier van de Russische Generale Staf, die in de jaren tachtig op economisch terrein in Nederland actief zou zijn geweest en daarna blijkbaar is overgelopen, omdat ie Den Haag zo sfeervol vond. Volgens diezelfde netartiesten hobbelt hij namelijk al een tijdje rond met een Nederlands paspoort. Erg aardig als je weet dat vriend Valery een Mo is geworden, is toegetreden tot de Turkse sportvereniging Grijze Wolven en is getrouwd met een dochter van Dzhokhar Dudaev, oud-Sovjet officier en de eerste premier van post-communistisch Tsjetsjeniƫ. Aardige gozer dus en kennelijk volledig vertrouwd met de traditie van de VOC, want meteen na zijn inburgering ging hij door met wat ie daarvoor ook al deed: het verhandelen van wapentuig, drugs, aangename partijtjes olie etcetera. Allemaal vanuit Dubai, waar hij samen met zijn oude GRU-gappie Ruslan Saidov en meer van dit soort ongerief de firma Far West LLC opstoot in de vaart der volkeren. Als dat opstoten tenminste nog nodig is. Ruim een derde van de aandelen van de firma is namelijk in handen van de Saoedische koninklijke familie. Dus dat zit wel snor cq. baard.
Via de krakkemikkige Breivik-connectie komen we dus ineens terecht bij een import-Nederlander met een wel heel avontuurlijke achtergrond. Vragen we ons toch af hoe die Tajikistaner aan een Nederlands paspoort is gekomen. Ruilhandel? Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 maart 2017
Norge in de zorgen