Skip to main content

Octopussy (447)

donderdag 5 juli-2012
Geïnspireerd door het absolute topnieuws, dat glazen tietspetter Lieke van Lexmond na een liaison van vijf maanden om onbekende redenen voormalig pornoboer en aandelenscharrelaar Jurriaan Oerlemans (1) op de stoeprand heeft gezet, pakken wij even uit over de idylles uit het woelige leven van bedrijvendracula Robbie van de Rhee. Aan de hand van een paar kwootjes uit een verfrissende correspondentie met een vroegere intimus, in antwoord op onze vraag wie de notaris van Robbedoes was geweest (2). Wat denkt u van deze? Komt ie:

“ ... Ik weet dat hij, maar dat was tijdens zijn o.g.-escapades in Amsterdam, een tijdje Josje Slis gebruikte (3). Het ging in die tijd niet zó goed in het o.g., maar hij kwam als enige bij het barretje Hilton voorrijden in een gloednieuwe Mercedes S (4). Later hoorde ik, dat die geleend zou zijn van het inmiddels ter ziele zijnde Motor Meijer op de Amsterdamse Overtoom en dat zij die auto terug moesten vorderen. Rob woonde toen samen met Shelly Caransa, de dochter van Maup. Hij kreeg van zijn “schoonvader” de kruimels, maar hij kon ervan leven. Vergat de belasting te betalen en had op een gegeven ogenblik de ene dwangvordering na de andere”.
Sappig. Maar er is meer. Komt ie nog eens:
“ ... Jullie hebben ooit eens iets geschreven over die interieurzaak in Amsterdam. Die liet Robert kopen door zijn “zoon”. Was van Lia Zwaneveld, voortgekomen uit een eerder huwelijk van haar met een naar Nederland gevluchte Canadees. Robert bestuurde die zaak. Elke dag werd na sluitingstijd de kas leeggehaald. De voorraden gingen in de uitverkoop en het geld in de pocket. Overigens zou Lia na de scheiding 2 miljoen gulden hebben ontvangen en nu in Buitenveldert wonen. Die zal niet praten.
Na de scheiding met Zwaneveld, de periode van de Sunseeker in de haven Muiden, kwam zijn secretaresse in beeld (5). Hij kwam met haar in Sankt Moritz terecht. De details kennen jullie. De nieuwe vlam was getrouwd met een Haarlemse zwemleraar en haar ouders kwamen uit Aalsmeer. Die ouders gingen voor een ton het schip in, dus de vlam doofde. Robert vond een andere gold card in Zwitserland en hij richtte zijn pijlen op Libanon. Daar heeft ie onder ander zaken proberen te doen met de Egyptenaar Soppi al-Masri die een schaduwachtig luchtvaarmaatschappijtje op Schiphol had (heeft?). Lukte allemaal niet zo. In die periode kwam ook het Dutch Bird-zaakje boven drijven (6).
Toen helemaal in de wolken, want Marjan de Hoog kwam ten tonele. Haar familie bezat/bezit een kantoorpand in Woerden en dat zou Rob wel in beheer nemen.
Enfin er kan inmiddels een avondvullend programma gemaakt worden over deze vogel, die van zijn toenmalige vrouw Lia al eens het advies kreeg om een psychiater op te zoeken
”.
Kijk, zo krijgt zo’n illusionist ineens wat meer perspectief. Robbie, jongen, als je kijkt en je struikelt over een detail laat het even weten via je site. Stay tuned.

(1) Zie het zwoele artikeltje “De Skenes voorbij” dd. 10 april 2012.
(2) Bleek de Bilthovense documentengrutter Roelina Houwing te zijn. Volgens ingewijden zou haar carrière inmiddels verschijnselen van zorgwekkende anemie vertonen.
(3) Een Amsterdamse notaris met een leven vol avonturen, waarbij die van Roelina enigszins verbleken. Wilt u meer weten over Josje? Goegelen wil nog wel eens helpen.
(4) Geldt eveneens voor het barretje Hilton, hoewel het ook in onze annalen herhaaldelijk voorbij komt.
(5) Voor meer info over de Sunseeker raden wij u aan onze zoekmachine ter hand te nemen. Boeiend, zeer boeiend.
(6) Voor Dutch Bird idem.

Klik hier om uw reactie toe te voegen