Skip to main content

Mexico, Mexihiiiico (005)

19 december 2016

Kijk er niet van op. Als onze Mexicaanse collega Carmen Aristegui binnenkort een enkeltje hemel krijgt aangeboden en daarmee nummertje tien trekt van het rijtje journalisten dat vanaf 1 januari dit jaar om zeep is geholpen. Wat ze heeft gedaan? Ruim een week geleden heeft ze een nieuwe Enrique Peña Nieto ballon losgelaten. De huidige president blijkt bij het bij elkaar broddelen van zijn scriptie aan de universiteit bijna dertig procent te hebben gejat. Ter verdediging van Enrique werd een woordvoerder de Bühne opgejaagd om te vertellen dat er sprake was van “stijlfoutjes”. Je zal woordvoerder wezen.
Carmen was in 2014 ook al eens gevaarlijk bezig geweest. Een paar weken na de verdwijning van 43 studenten die vermoedelijk allemaal in rook zijn opgegaan kwam zij met de revelatie, dat het zogenaamde “Witte Huis” in een exclusieve voorstad van Mexico City eigendom was van Ingeniera Inmobiliaria del Centro. Een kind van de onder leiding van een presidentiële gabber staande Grupo Higa, die nogal wat douceurtjes van Enrique ontving toen hij nog gouverneur was en die kabeldik verbonden was met een Chinees consortium dat in die tijd een contract ter waarde van 3,7 miljard dollar binnensleutelde voor de bouw van een hoge snelheidslijn tussen Mexico City en Queretaroc. Nog zo errug niet misschien, maar in dat huis woont van tijd tot tijd de president himself met vrouw en zes koters. Drie van hem en drie van haar uit eerdere oefenseances. Geen verkeerd apparaat trouwens, dat vrouwtje van Enrique. Deze Angelica Rivera was voor haar huwelijk met de gouverneur een bekend pratend hoofd voor de Mexicaanse glazen tiet en was in die periode kennelijk in de positie om flink wat pesos in haar spaarvarken te laten glijden. Volgens een officiële verklaring na het artikel van Carmen Aristegui zou Angelica namelijk net bezig zijn met de definitieve aankoop van het “Witte Huis”. Voor een bedragje van ruim 4 meloen dollar. Als een logisch vervolg op het feit, dat zij al geruime tijd in het bezit was van een deel van het perceel plus een aanpalende woning. Geloven moet je liggen.
Een ander laagstandje in deze naar corruptie riekende sfeer heeft eveneens te maken met een pand dat in gebruik is bij de presidentiële familie. Het gaat om een weelderig appartement in Key Biscane, Florida. Eigendom van de Grupo Pierdant en als u nieuwsgierig bent hoe dit gevalletje in elkaar zit dan kan u hier terecht.
Lekker stel die Enrique en Angelica. Gevoegd bij het feit, dat de Mexicaanse president in de aanloop naar zijn huidige functie Rafa Celeya, een luitenant uit de Witte Neusdivisie van El Chapo, tot zijn vaste companen mocht rekenen en je begrijpt waarom nou juist dit echtpaar tot de top is doorgedrongen (1). En het volk? Het volk kan barsten. Stay tuned.

(1) Rafa werd in juni 2012 in het Spaanse Algeciras in een kerker geholpen wegens de vondst van 337 kilo Witte neus. Samen met een neef van El Chapo Guzman.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
19 december 2016
Mexico, Mexihiiiico