Skip to main content

Maakt Zelensky een einde aan de oorlog in Oekraïne? (005)

02 april 2022

Zelensky werd gekozen om een eind te maken aan de oorlog in Oekraïne. De burgeroorlog tegen de Donbass die zijn voorganger chocolademiljardair Poroshenko flink had opgestookt met geld en wapens uit toen nog alleen Washington en Londen.
Inmiddels is de aap uit de mouw gekomen: acteur en komiek Zelensky (met achter zich een volgende Oekraïense miljardair) heeft zich ontpopt als een werktuig van de Navo net als zijn voorganger en zijn land juist meegesleept in een escalatie van de oorlog tegen Donetsk en Lugansk (sinds 2014 15.000 doden, 80 procent daarvan burgers, waarvoor geen Nederlandse kerkklok is geluid) die vervolgens is uitgelopen op een militair ingrijpen van grote broer Rusland.
Oekraïne had meer dan 100.000 door het westen tot de tanden bewapende soldaten samengetrokken in Oost-Oekraïne om definitief af te rekenen met de opstandige Volksrepublieken.
Dat is door het ingrijpen van Rusland verhinderd.
De VN meldt na een maand oorlog 1000 burgerdoden. Dat steekt schraal af tegen de Amerikaanse oorlogen tegen Irak, Libië of Afghanistan waar wij aan mededen.
6 miljoen vluchtelingen voor West-Europa, waarvan de VS na lang aandringen hebben beloofd 100.000 op te nemen. De hoogst opgeleide zonder twijfel.
De Europese Navo vazallen leveren nu ook aanvalswapens; zelfs Duitsland, met haar "linkse regering", tanks, raketten en ander geavanceerd wapentuig. Het nieuwe Ostfront.
Het doel, zoals geformuleerd door Biden: regime change in Moskou. Zoals in Irak, Libië en Afghanistan.
De Derde Wereldoorlog wordt er door onze leiders voor geriskeerd.
Zelensky is alleen nog acteur. Komiek is hij niet meer. Hij leest teksten voor aan parlementen over de gehele wereld die zorgvuldig zijn voorbereid door de neocons te Washington.
Hij speelt de rol van zijn leven met de levens van zijn land en ons allemaal. (WK)

Internationale Kommunistische Stroming
Dat Poetin een cynische crimineel is weten we al heel lang . Zelenski heeft het voordeel dat hij niet zo'n strafblad heeft als Poetin. Maar zijn komische talenten hebben hem nu in staat gesteld om zijn rol als gewetenloze ronselaar voor de verdediging van de belangen van de Oekraïense bourgeoisie. Hij erin geslaagd de bevolking, soms met geweld, te bewapenen en een hele schare huurlingen en schutters aan te werven die tot de rang van ‘helden van de natie’ zijn verheven.
Hoe kunnen we dus niet verontwaardigd zijn wanneer Zelenski schaamteloos een hele bevolking gijzelt door alle mannen tussen 18 en 60 jaar, die zich mogen laten doden voor de belangen van de Oekraïense bourgeoisie en de oligarchen. Want wat ook de kleur is van de partijen die regeren, wat ook de toon is van hun toespraken, alle nationale staten zijn bovenal verdedigers van de belangen van de uitbuitende klasse.
Voor meer over de oorlog in de Oekraïne: Zaterdag 30 april om 14.00 uur in de Kargadoor, Oudegracht 36 Utrecht

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 april 2022
Maakt Zelensky een einde aan de oorlog in Oekraïne?