Skip to main content

Inside information (001)

26 maart 2017

dinsdag 9 augustus-2011
Op 26 juli jl. legde een supergokker een bom onder Wall Street. Hij kocht twee pakken staatsleningen met een totale waarde van 850 meloen dollar. Daar moet wat marge in verwerkt worden, dus pakembeet, onze goochelaar schafte een bult papier aan ter waarde van 1 miljard. Maar wel in de vorm van futures, respectievelijk te effectueren op 124-03 en 125-01. Zijn gok was 10 tegen 1 dat de USSA zijn AAA-rating voor het bereiken van die finishlijnen zou kwijtraken. En wat denk je? Bingo.
Die meneer kan straks de gladiolen in de lucht steken, want hij heeft een winstje van 1000 procent. Jippie. Wie die meneer was? Nog onbekend. Maar ze denken onze ouwe vriend Soros, de voormalige werkgever van de weduwe Bruinsma en Mariko Peters' bijslaap. De sponsor van de Bilderbergjes en het Vredespaleis heeft zo'n kunstje al eerder geflikt toen hij 1 miljard binnenhaalde met het naar de kloten helpen van het Britse Pond. En nu dus de dollar.
Maar er zijn meer redenen om hem de black peter te bezorgen. Een kleine week voor bovenstaande happening liet Georgieporgie weten dat ie zijn hedgefonds bij de vulles zette en alleen nog privé de markten ging afstruinen. Bij gokjes van bovenstaand kaliber is een hedgefonds namelijk verplicht de SEC-hond uit zijn hok te halen. Maar een particulier niet. Voelt u de fijne nuance?
Was het Sores, pardon Soros? Misschien zullen we het nooit weten. Open Society? Our ass.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
26 maart 2017
Inside information