dinsdag 9 augustus-2011
Op 26 juli jl. legde een supergokker een bom onder Wall Street. Hij kocht twee pakken staatsleningen met een totale waarde van 850 meloen dollar. Daar moet wat marge in verwerkt worden, dus pakembeet, onze goochelaar schafte een bult papier aan ter waarde van 1 miljard. Maar wel in de vorm van futures, respectievelijk te effectueren op 124-03 en 125-01. Zijn gok was 10 tegen 1 dat de USSA zijn AAA-rating voor het bereiken van die finishlijnen zou kwijtraken. En wat denk je? Bingo.
Die meneer kan straks de gladiolen in de lucht steken, want hij heeft een winstje van 1000 procent. Jippie. Wie die meneer was? Nog onbekend. Maar ze denken onze ouwe vriend Soros, de voormalige werkgever van de weduwe Bruinsma en Mariko Peters' bijslaap. De sponsor van de Bilderbergjes en het Vredespaleis heeft zo'n kunstje al eerder geflikt toen hij 1 miljard binnenhaalde met het naar de kloten helpen van het Britse Pond. En nu dus de dollar.
Maar er zijn meer redenen om hem de black peter te bezorgen. Een kleine week voor bovenstaande happening liet Georgieporgie weten dat ie zijn hedgefonds bij de vulles zette en alleen nog privé de markten ging afstruinen. Bij gokjes van bovenstaand kaliber is een hedgefonds namelijk verplicht de SEC-hond uit zijn hok te halen. Maar een particulier niet. Voelt u de fijne nuance?
Was het Sores, pardon Soros? Misschien zullen we het nooit weten. Open Society? Our ass.

  • Datum: .

zaterdag 13 augustus-2011
Je kon erop wachten. Nobel-gotspe Barack O. heeft SEC-smurfen opdracht gegeven om het rating vehikel Standard & Poor's binnenstebuiten te keren. Om te kijken of medewerkers van die onderneming aan de vooravond van de degradatie van de USSA naar de Jupiler league geprofiteerd hebben van hun voorkennis. Kennelijk leest Barack ook Kleintje Muurkrant, want wij schreven op 9 augustus al dat een supergokker op 26 juli short was gegaan op de AAA-positie van de USSA voor het lullige bedragje van 1 miljard dollar en daarmee de jackpot binnentrok. Nog afgezien van wat ie nog meer "gewoon" had uitstaan in verband met die voorkennis. Wij gaven ons over aan het voorzichtige speculaasje dat onze oude vriend Soros, die misschien niet toevallig net als DSK een proces aan zijn tachtigjarige reet kreeg van een op haar heuvel getrapte carrièrewipper, de supergokker geweest moet zijn. En als er één is die Barack O. beter met rust kan laten dan is het de vroegere werkgever van de weduwe Bruinsma. Al was het alleen maar omdat Soros hem zo alleraardigst heeft gesponsord bij de laatste presidentsverkiezingen. En dat misschien wel weer wil doen, nu Barack zo keurig in de ganzenpas van de grote laaienlichters heeft gelopen.
Wil overigens niet zeggen dat daarmee S & P niks heeft te vrezen. Mochten de SEC-smurfen ook maar één verdacht telefoontje, mailtje, briefje of notaatje vinden, dan kan S & P het schudden. Want ook in de USSA wordt er wel degelijk af en toe op de pianist geschoten. Zelfs als ie vlekkeloos speelt. Stay tuned.

  • Datum: .

dinsdag 16 augustus-2011
Ja hoor, daar was ie weer. George Soros. In Der Spiegel van afgelopen zondag. Kraaide dat hij niet tegen de euro zou speculeren, omdat de Chinezen een alternatief nodig hebben voor de krakende dollar en er alles aan zullen doen om onze munt overeind te houden. Om dat voormekaar te krijgen moet Europa volgens de ouwe snoeper wel overgaan tot het uitgeven van eigen waardepapieren en Griekenland en desnoods ook Portugal dumpen. Mocht Brussel tot die dump overgaan dan kan je er bleekwater op innemen dat George er een shortje tegenaan gooit. Zal wel een paar exclusieve contacten in Brussel hebben om aan de juiste datum te komen als het zover is. Open Society? Tuurlijk, maar niet als het om poen gaat. Stay tuned.

  • Datum: .

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch