Skip to main content

Octopussy (426).

maandag 19 maart-2012
Zo. We laten het verhaal over Robbie van de Rhee's strapatsen rond de Staatsloterij even rusten. Tot 10 april of zo. Nee, we gaan terug naar zijn gewone werkzaamheden: het trekken van flessen. Neem het meest recente faillissement waarbij hij betrokken was: Uniwall BV (1). Best een lekker bedrijfje in sandwichpanelen cq. -wanden en het inrichten van al dan niet tijdelijke units en cabines. Verdiende Robje maandelijks het bedragje van 30 roodjes mee, tufte comfortabel rond in aangename voitures en als het nodig was haalde ie wat cash uit de kas.
Kort voor de bijl viel hevelde Robbedoes een stoot inventaris van Uniwall over naar K & R Investments, een van zijn andere fantasierijke ondernemingen. Met die poen zou K & R via weer een paar andere vennootschapjes gedupeerde klanten van Uniwall hebben betaald. Wie gelooft dat een wolf de opoe van Roodkapje heeft opgevreten gelooft dit sprookje ook. Vraag is wel waar die boedel van Uniwall is gebleven. Nou, wij vonden een spoor van broodkruimels en gingen onze neus achterna.
Tot het voorjaar van 2011 genoten de bewoners van de De Beaufortlaan in Soestduinen van een redelijk prettig en rustgevend uitzicht. Ze keken uit op de Lange Duinen. Een terrein dat ooit voor een deel in gebruik was van Defensie en bekend stond als Jessurunkamp. Er stonden nog wat magazijnen, maar dat leverde geen vreselijke overlast op. Tot er een zootje containers op het terrein werden neergepleurd. Bleken van Robbie te zijn, die ook in de magazijnen nog het nodige gedumpt had. Bewoners flink over hun plas. Protesten hielpen net zoveel als een paracetamolletje bij een gebroken poot. Dus gooiden de kwaaie bewoners de zaak voor de kadi. Wonnen ze. Robbie moest de boel ontruimen. Maar deed het niet en er moest een sloper aan te pas komen om de containers te kleineren en af te voeren. De rest van de opgeslagen bullen, die verdacht veel leken op de aan K & R verkochte overblijfselen van Uniwall, werden eveneens meegegeven aan de verhuizer. Of deze operaties netjes door vriend Rob zijn afgerekend? Weten we niet. Nog niet. Maar verderop liggen nog meer broodkruimels, dus we neuzen verder. Stay tuned.

1. Zie aflevering 422 van deze serie dd. 10 maart 2012

Klik hier om uw reactie toe te voegen