Skip to main content

Een Goldman Sachscentje (002)

09 april 2017

vrijdag 6 mei-2011
Het blijft een beetje de kip of het ei. Trok Ruud Hendriks als hotemetoot van Robeco nou aan de bel bij Goldman Sachs of andersom? Weten we niet, maar volgens het FIOD/FEDS-rapport dat bij Nout ligt had Ruudje in ieder geval wel een volledige lijst verzameld van luitjes die het rond 2000 voor het zeggen hadden binnen de Nederlandse pensioenfondsen. En hoe ze persoonlijk konden worden benaderd. Van die gegevens maakte de grootste Amerikaanse geldschuur gebruik om die bewuste pensioenboeren en hun wederhelften uit te nodigen eens langs te komen in New York. Op kosten van Goldman Sachs. Laten we eerlijk wezen, een offer you can't refuse. Wie wil er niet eens lekker verwend worden? Uiteraard zat er een boa in de appelenboom, maar die vertoonde zich pas jaren later (1).
In februari 2001 werd Ruudje binnengehaald bij Goldman Sachs Asset Management als managing director of institutional marketing in Continental Europe and the Middle East en hij verhuisde naar Monaco (2). Wij zeggen niks, maar God hoort ons brommen.

(1) Zie deel 1 dd. 3 mei 2011.
(2) In september 2010 trad Hendriks toe tot Kohlberg, Kravis, Roberts als senior advisor voor Nederland. KKR is ook al geen reukloze onderneming. Vervoegt u zich bij onze zoekmachine als u iets wilt opsnuiven.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 april 2017
Een Goldman Sachscentje