Skip to main content

Octopussy (209)

24 september 2015

vrijdag 10 februari-2006
Ja, waren we al bang voor. Hans Noomen, de opvolger van Frans Boot bij het zo natuur-minnende Terra Vitalis, is inderdaad geen onbeschreven blad. Dat werd al enigszins duidelijk uit de mail die wij in aflevering 205 op 5 februari jl. milieuvriendelijk lieten exploderen. Kon ook moeilijk anders, gezien alleen al de naar mest riekende samenstelling van het founding fathers-comité van dit teakhouten fata morgana (1).
Gisteren deed een andere lezer er nog een flink schepje gier bovenop en die mail willen wij u zoals gebruikelijk niet onthouden. Hij luidde alsvolgt:

“Inzake de “heer” H. Noomen is het wellicht ook verstandig eens in zijn verleden te graven met betrekking tot de zogenaamde valutakantoortjes, waar hij eigenaar van was.
Samen met Frans Boot, beginjaren negentig. Ik noem dan met name Valuta Specialisten Nederland in Sloterdijk plus ettelijke varianten, die nadat men uit Nederland moest verdwijnen op last van de toen nog STE hetende instantie, in het vlak over de Duitse grens gelegen Kleve waren gevestigd. Vanuit die bedrijfjes werd veel geld opgehaald voor valuta-beleggingen. Maar deze gelden werden nooit in posities belegd. Nee, men keek gewoon aan het eind van de dag wat het hoogste en laagste punt was geweest en stuurde op basis daarvan een nota-overzicht naar de klant dat er geld was verloren. Kassa voor Noomen. Dat deze jongen nu geaccepteerd wordt door de AFM geeft een mooie basis om straks net als bij Legio Lease de AFM verantwoordelijk te houden en er verliezen op te verhalen.
”

Windhandel in valuta’s? Zat vriend Hisko Baas daar indertijd ook niet tot zijn gestreken boordje in? Ja. En was Hisko niet een gabbertje van Frans Boot? Ja. En was Hiskootje ook niet dikke mik met Henk van de Meene, de associé van “drugsbaron” Johan Verhoek? Ja, ja. En stond Hisko’s Zwitserse telefoonnummer destijds niet in de organizer van diezelfde “drugsbaron”? Inderdaad. Is het dan niet vreemd, dat dit suspecte clubje een ronkend investeringsvehikel runt dat poen uit je idealistische zak probeert te kloppen met verhalen over profijtelijk teak-plantages in Costa Rica? Eigenlijk wel.
Nog even ter afsluiting een quote uit de digitale folder van Terra Vitalis:

“ De medewerkers van Stichting Terra Vitalis dienen betrouwbaar te zijn. Iedere medewerker van Stichting Terra Vitalis heeft een vragenlijst moeten invullen, waarop vragen staan over zijn financiële situatie en mogelijk strafrechtelijk verleden. Tevens heeft iedere medewerker een verklaring omtrent het gedrag aangevraagd en verkregen. Aangezien dit onderzoek geen afwijkingen heeft laten zien, mag Stichting Terra Vitalis ervan uitgaan dat haar medewerkers betrouwbaar zijn”.

Wanneer gaat ironie over in een bulderende grap? Stay tuned.

1. Zie aflevering 179 van deze serie op onze Followup-site.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
24 september 2015