Skip to main content

Fortissimo (002)

01 januari 2014

donderdag 30 januari-2014
Bij de afhandeling in eerste instantie van de zaak rond Tonio Hooijmaijers galmde het woord corruptie al ferm door de gangen van het Haarlemse gerechtsgebouw. Onder andere naar aanleiding van de poen die de voormalige VVD-bestuurder zou hebben ontvangen van ASR. Wij waren toen de enigen die man en paard noemden aan de kant van de Utrechtse verzekeringsreus. Nou ja, de man, het paard komt nog. Die man was Rob Beumer. Hij werd in 2008 door zijn hoogste baas Jos Baeten in aanwezigheid van een heel stel interne hotemetoten op het schild geheven.
Robbedoes was namelijk de man geweest die het cliëntenbestand had uitgebreid met de provincie Noord-Holland. Of Baeten wist dat er poen onder de tafel door was gegaan moet nog door het OM worden uitgevogeld. Maar zeker is dat hij het had moeten weten.
Een jaar na die blijde gebeurtenis kreeg Beumer een schop onder zijn hol en naar verluidt een gouden handdruk. Het moet zelfs voor een eenvoudige putjesschepper duidelijk zijn, dat er iets ernstigs gebeurd moet zijn. Je trapt een held niet zomaar de deur uit. Wat was de aanleiding? Ging het om de zaak-Tonio? Of was er meer? Er was meer. En niet alleen de vuiligheid die wij in de serie “Tussen premies en piraten” over Robbie hebben geëtaleerd. Als de tekenen niet bedriegen komen er nog een paar corruptiegevallen bij ASR naar boven, die zelfs hun weerslag vonden bij een gerenommeerd befkantoor. Gevallen die door de top van het bedrijf angstvallig zijn afgedekt. Maar gooi een sneeuwbal een gletsjer af en onder kwaaie omstandigheden kan die bal zomaar een lawine veroorzaken. Dus fasten your seatbelts. En houd het oog op de bal. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 januari 2014