Skip to main content

donderdag 7 november-2013
Hooijmaijers ontkent het. Dat ie een leuk zalfje heeft gehad om de provincie Noord-Holland binnen te loodsen bij Fortis. Hij was liever bij de ING gebleven. Zegt ie. Maar het bod van Fortis was nu eenmaal beter. Voor een slinkse deal heb je twee partijen nodig. De ontvanger en de aanbieder. Nou is het mogelijk, dat de jurken van het OM pas in een later stadium de aanbieder bij de strot grijpen. Maar mogelijk weten ze helemaal niet wie namens Fortis in het geniep met Hooijmaijers heeft onderhandeld. Nou, wij wel.
Ergens in 2008 werd in een zaaltje van ASR, toen nog de verzekeringspoot van Fortis, tijdens een gezellig samenzijn van allerlei poenschuivers een man op het toneel getrokken door oppergod Jos Baeten. Om hem in zijn zonnetje te zetten voor het binnenhalen van de provincie Noord-Holland. Zoenen was er niet bij, maar de betrokken ondergeschikte werd wel jubelend de hemel in geprezen. Wie die man was? Rob Beumer. ASR's Darth Vader, die op de dertiende van deze maand voor de Utrechtse kadi mag komen uitleggen wat voor wandaden hij allemaal heeft gepleegd bij de vernietiging van het Eindhovense PSL (1). Heeft Beumer namens Fortis steekpenningen betaald aan Hooijmaijers? Het OM mag het weten.

(1) Zie onze serie "Tussen premies en piraten” op de Followup-site

  • Datum: .

donderdag 30 januari-2014
Bij de afhandeling in eerste instantie van de zaak rond Tonio Hooijmaijers galmde het woord corruptie al ferm door de gangen van het Haarlemse gerechtsgebouw. Onder andere naar aanleiding van de poen die de voormalige VVD-bestuurder zou hebben ontvangen van ASR. Wij waren toen de enigen die man en paard noemden aan de kant van de Utrechtse verzekeringsreus. Nou ja, de man, het paard komt nog. Die man was Rob Beumer. Hij werd in 2008 door zijn hoogste baas Jos Baeten in aanwezigheid van een heel stel interne hotemetoten op het schild geheven.
Robbedoes was namelijk de man geweest die het cliëntenbestand had uitgebreid met de provincie Noord-Holland. Of Baeten wist dat er poen onder de tafel door was gegaan moet nog door het OM worden uitgevogeld. Maar zeker is dat hij het had moeten weten.
Een jaar na die blijde gebeurtenis kreeg Beumer een schop onder zijn hol en naar verluidt een gouden handdruk. Het moet zelfs voor een eenvoudige putjesschepper duidelijk zijn, dat er iets ernstigs gebeurd moet zijn. Je trapt een held niet zomaar de deur uit. Wat was de aanleiding? Ging het om de zaak-Tonio? Of was er meer? Er was meer. En niet alleen de vuiligheid die wij in de serie “Tussen premies en piraten” over Robbie hebben geëtaleerd. Als de tekenen niet bedriegen komen er nog een paar corruptiegevallen bij ASR naar boven, die zelfs hun weerslag vonden bij een gerenommeerd befkantoor. Gevallen die door de top van het bedrijf angstvallig zijn afgedekt. Maar gooi een sneeuwbal een gletsjer af en onder kwaaie omstandigheden kan die bal zomaar een lawine veroorzaken. Dus fasten your seatbelts. En houd het oog op de bal. Stay tuned.

  • Datum: .