Skip to main content

Wiels on fire (001)

26 maart 2017

zaterdag 18 mei-2013
Nicolas Maduro pakte de gladiolen bij de Venezolaanse presidentsverkiezingen op 14 april. Maar er kon hooguit een pakkie vloeitjes tussen het aantal kiezers dat Chavez' tweede man triomfantelijk op het schild hesen en de oppositie die meer zag in de zwaar door de USSA gestiekte Henrique Capriles. En er hoeft niks te gebeuren of de zaak gaat in de hens. Want als het niet langs democratische weg kan, dan maar via een regelrechte coup. Komt er daarna misschien wat Hondurees gepruttel uit Washington en desnoods Brussel, maar na het opruimen van pakembeet een paar duizend dwarsliggers komt het weer helemaal goed met Venezuela. En vervolgens moeten we eens gaan kijken hoe we die malloot in Bolivia een flying sidekick kunnen bezorgen.
Bij deze in ere herstelde Pax Americana is het voor Obomba cs. uiteraard noodzakelijk om de militaire strategische posities in de regio te handhaven en liefst uit te breiden. Bijvoorbeeld in onze randgemeenten in de west. En mochten daar in de plaatselijke polletiek lieden opstaan die de Amerikaanse Pax niet zien zitten, dan moeten zijn krullen gewassen worden. Intrigetje hier, wat dollartjes daar en hoppa, probleempje geklaard.
Een van die tegenstanders was Helmin Wiels. Leider van de grootste partij op Curacao, de Pueblo Soberano (1). Afgeschoten op 5 mei 2013. Gewoon op klaarlichte dag door een paar heren met een gun. De heren zijn daarna zonder twijfel van het eiland afgeloodst. Einde verhaal. O ja, Helmin's vriendin vertelt vandaag in de hondvriendelijke Telegrof dat de moord werd bedisseld door een partijgenoot. Wordt een sisser van een kilometer. Op zeker. En die Amerikaanse faciliteiten? Wat dacht u?

(1) Zie ook het artikeltje “Jan Peter for President” dd. 21 november 2009

Klik hier om uw reactie toe te voegen
26 maart 2017
Wiels on fire