Skip to main content

Woest (001)

06 april 2017

dinsdag 29 november-2011
Zijn de Pakistaanse ijzervreters net thuis van een paar weekjes oefenen met collega's van het Chinese leger, krijgen ze toch een domper. Wordt een snurkende eenheid van 28 man door NATO-artiesten naar Allah gebombardeerd. Islamabad vraagt nog in allerijl of ze willen stoppen met strooien, maar met een actiepilletje in je flikker weet je bij god niet meer waar de rem zit en ga je tot het gaatje.
Later verklaarden onze democratieverkopers en burgerbeschermers dat het om een nummertje zelfverdediging ging. Die snurkende Paki's hadden in hun droom het vuur op hun geallieerde makkers geopend en die dachten dat het om baarden ging en gooiden het ruim leeg.
Ellendig gelul, dus wat doet de Paki-regering? Die sluit de grens met Afbaardistan voor vrachtverkeer. Er komt geen galonnetje benzine, geen blikje Bud, geen Big Mac, geen coke, geen peuk, geen donut, geen technische onderdelen, kortom geen reet meer door. En we weten inmiddels wat er gebeurt als al die trucks ergens geparkeerd staan. Dan gaat de hens erin.
Komt nog bij dat de Pakis' koeltjes aan de USSA hebben verzocht om de vliegbasis Shamsi binnen 14 dagen te ontruimen. Die ligt midden in Baluchistan, waar de Amerikanski's al een tijdje bezig zijn om een afzonderlijke lente in het leven te hijsen (1). Verdeel en heers, niks nieuws onder de zon. Maar naast een leuk potje hockeyen en een genoeglijk balletje cricket kunnen ze in Islamabad ook aardig tellen. En 1 + 1 is ook daar 2. Wie wind zaait zal een zandstorm oogsten.
Of over 14 dagen de multigatawny soep nog steeds zo heet gegeten wordt is de vraag, maar dat voor Pakistan ook figuurlijk de grens is bereikt moge duidelijk zijn. Moskou heeft inmiddels van de situatie gebruik gemaakt om ook met sluiting van de aanvoerlijnen naar Afbaardistan te dreigen. Niet vanwege het bombardement, maar meer vanwege de "defensieve" raketparaplu die Obomba met name in Oost-Europa wil installeren.
Dat krijg je als je de hond los laat. Je weet nooit waar hij in bijt.

1. De Amerikanski's maken vooral gebruik van de terreurorganisatie Jundulla aka Jundallah, die ook actief is in het westen van Iran.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
06 april 2017