Skip to main content

Straf (002)

08 april 2017

donderdag 14 juni-2012
Er zweefden eerder deze week her en der al voorzichtige berichten door de zijbeuken van de Nederlandse mainstreamkerk: het is zwaar hommeles in de financiële sector van Bennie’s schaapskooi in Rome. Die berichten gingen over Gotti (zoiets verzin je niet) Tedeschi, de twee weken geleden ontslagen baas van de IOR. De Vaticaanbank die geen bank is. Vriend Gotti had een hele reut brieven aan Bennie klaar liggen met gegevens over geheime rekeningen van politici en mafiosi. Mocht iemand de euvele moed hebben om hem net als indertijd Roberto Calvi aan een brug te laten bengelen of op andere inventieve wijze om te gaan met zijn stoffelijk omhulsel, dan gingen die epistels stante pede de deur uit.
Zoals het vaker gaat bij de zuidelijke lidstaten denderde al direct nadat een smurfenbrigade de brieven bij Tedeschi thuis had opgegraven in de context van een gevalletje frauduleus rommelen een nieuwe versie van Ave Verum over de keien van het Sint Pieterplein. Daarin werd onder andere kond gedaan over het ontslag van vader Ninni Trappiedi. Een Siciliaanse kerkjurk die de afgelopen jaren een hele stoot meloenen in de schoot van de IOR had gedeponeerd. Dat waren zwarte pegels van mafiabaas Matteo Messina Denaro, die al een tijdje niet meer thuis woont om te voorkomen dat ie in een kruipruimte terechtkomt.
Gevoegd bij de door ons al eerder beschreven financiële verwikkelingen rond de niet meer onder ons verblijvende Romeinse mafiahoofdman Enrico de Pedis en de maatregelen tegen koterkruipen die niet genomen zullen worden, kunnen we met een gerust hart aannemen dat het boek “God’s wil of de mafia” binnenkort een interessant vervolg krijgt (1).

(1) De eerste versie was van de Britse schrijver David Yallop en zorgde in 1984 voor een enorme sensatie.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
08 april 2017