Skip to main content

Laura is niet leuk (036)

03 april 2023

En zo werd de cirkel gesloten. Na de overwinning van de Sisu-gedomineerde (1) Echte Finnen bepaalt nu in alle Noordse landen (2) een fascistische club wat er gebeurt. Een regeringscoalitie van de Echte Finnen met de conservatieve liberalen ligt voor de hand.

Uiteindelijk berust de winst van de Echte Finnen op simpel politiek handwerk. De ZwedenDemocraten deden hen het voor. Die bereden het stokpaardje van het straatgeweld, en in Finland is dat het afgelopen jaar gewoon gekopieerd.

Weliswaar heb je in het land van de duizend meren maar een fractie van het aantal buitenlanders in Zweden maar toch slaagden de Echte Finnen er in een enkele messentrekker in Helsinki tot aanvoerder van een streetgang te promoveren en het ‘probleem’ tot main issue in hun kampanje.

Ook het betrekken van vrouwen en jongeren in de verspreiding van de boodschap dat vreemdelingen voor alle problemen zorgen en alleen een echte leider en meer politie die problemen oplost, was een goede tactische zet. (3)

De toekomst? Een gerenommeerde oud-journalist vroeg vrijdagavond aandacht voor de echte problemen waarvoor Finland staat en die hij had gemist in de verkiezingskampanje. De boycotmaatregelen tegen Rusland hebben vooral de Finse ekonomie opgeblazen.

‘Ondertussen kunnen steeds meer mensen in dit land de rekeningen gewoon niet meer betalen. En honderdduizend jongeren leven ‘onder de radar’ , zonder enige band met de samenleving. We beleven in dit land de grootste ekonomische en sociale krisis sinds 1944.’

De Echte Finnen en hun gabbers op rechts hebben wel een oplossing, zo valt te vrezen. Die heet oorlog. De koorts waarin het land de Nato is ingesleurd is nog geenszins geluwd….

(1) In 2017 kaapte de alt right Sisu-beweging de partij van de Echte Finnen
(2) In Noorwegen heeft de Fremskritsspartiet een flinke vinger in de pap, in Denemarken gijzelt extreemrechts de sociaaldemocratische regering en in Zweden doen de stootroepen van Jimmy Åkesson hetzelfde met de liberalen.
(3) De jongeren kunnen goed overweg met Tiktok en andere verworvenheden van de debilisering … De vrouwen zijn van het kaliber zoals we dat kennen uit het Derde Rijk: perfekte moeders en bereid in de munitiefabrieken te gaan staan mochten de mannen naar het front geroepen worden …

(JoopFinland)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
03 april 2023
Laura is niet leuk