Skip to main content

Laura is niet leuk (033)

11 september 2022

Jimmy Åkesson en zijn bende hebben het voortreffelijk gespeeld. De ZwedenDemokraten wonnen de Zweedse verkiezingen omdat ze wapengekletter in twee categorieën konden opdelen: groot en klein. De kiezers kregen alleen de laatste variant aangeboden.

Groot wapengekletter gaat over de miljardeninvesteringen in de Nato waartoe Stockholm in sneltreinvaart heeft besloten. De Finse premier Sanna Marin onthulde onlangs dat haar land met Zweden samen optrok in de vrijerij met de Nato ‘omdat Zweden een heel sterke defensie-industrie heeft’.

De beslissing om de neutraliteit op te geven heeft geen enkele rol gespeeld in de verkiezingskampanje. Alleen de kleine linkse en groene regeringspartijen die tegen het Nato-lidmaatschap stemden gingen daar prat op en moesten bangen of ze de kiesdrempel wel zouden halen. De veruit grootste club in de regering, die van de sociaaldemocraten, heeft daarentegen geen centje pijn geleden.

Daarvoor zijn ze schatplichtig aan de ZwedenDemocraten. Het waren de fascisten onder leiding van Åkesson die de volledige aandacht van politiek en media wisten te richten op het kleine wapengekletter, dat van criminele bendes. Ook in Zweden verdienen tegenwoordig tieners duizend euro door een wapen aan te nemen en daarmee een hen volledig onbekende te liquideren.

Wat volgde was een schaamteloze kniebuiging voor bruin. Over de hele linie. Eerst wist Åkesson zich in de rechtse oppositie naar binnen te praten (zie daarvoor aflevering 25 van deze serie), tijdens de afgelopen kampanje gingen de sociaaldemocraten overstag. Åkesson heeft eigenlijk altijd al gelijk gehad, zo kreeg de kiezer uit de mond van de premier te horen.

Onder de wapenkletteraars zouden zich naar verhouding veel tieners met een migratie-achtergrond bevinden. En om meer problemen te voorkomen kan Zweden maar beter de grens sluiten.

Onder de pet bleef de vaststelling van onderzoekers dat de meerderheid van het straatgeweld toch echt voor rekening van geboren en getogen Zweden komt. En helemaal onvermeld bleef het gegeven dat het Åkesson con suis is die een flinke vieze vinger in de pap heeft in het kleine wapengekletter.

Bendes en geweld tussen die bendes gingen in Zweden vroeger over smokkel van alcohol en tabak. Maar sinds een jaar of tien gaat het op straat over wapenhandel. Er zijn steeds meer wapens in omloop. Die zijn buitgemaakt tijdens overvallen op depots van Defensie. En veel van die overvallen zijn toe te schrijven aan figuren achter de ZwedenDemocraten.

De partij van Åkesson timmert al sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw aan de weg. En die partij is geworteld in fascisme pur sang. De ZwedenDemocraten zijn uit op het veroveren van de macht via de straat. Het parlementaire gedoe is voor Åkesson en de zijnen alleen maar gedoe… Ze hoeven ook niet in een Zweedse regering te gaan zitten.

De door hen zelf ontketende straatoorlog zal de positie van parlement en burgerlijke politiek verder ondergraven en op termijn -misschien wel heel korte termijn- vervangen.

Het wordt er niet gezelliger op boven Hamburg… De Denen sturen tegenwoordig Syrische statushouders (!) terug naar Damascus, in Noorwegen en Zweden dansen zich links noemende regeringen naar de pijpen van een fascistische oppositie. De volgende verkiezingen zijn in Finland, volgend jaar. Ook daar dreigt een fascistische partij de tweede te worden…

JoopFinland

Klik hier om uw reactie toe te voegen
11 september 2022
Laura is niet leuk