Skip to main content

Laura is niet leuk (027)

15 augustus 2021

De Echte Finnen kozen gisteren hun nieuwe leider: Riikka Purra. Een mevrouw inderdaad, maar wie in de verleiding zou komen deze serie om te dopen tot Riikka is niet leuk, moet oppassen, want Purra lijkt de club alleen maar te gaan voorzitten tot de volgende parlementsverkiezingen, voorjaar 2023. Purra kunnen we dus verder laten voor wat ze is, hier aandacht voor de grip die alt right club Sisu in 2017 op de partij kreeg en sinds gister alleen maar verstevigd lijkt te hebben.

Aftredend voorzitter en Sisu-prominence Jussi Halla-aho blijft voor de Echte Finnen in het parlement zitten en ook in het presidium van de partij. Halla-aho had in 2017 aangekondigd dat hij niet al te lang voorzitter zou zijn, en hij heeft Purra zorgvuldig ingewijd. Op Homma (‘Werk aan de winkel’), het discussieplatform van de groep, ging de meest recente bijdrage van Halla-aho niet over de vergadering van gisteren maar over de noodzaak voor de Echte Finnen om steun te betuigen aan (gewelddadige) protesten tegen de stijgende benzineprijzen.

Ook andere prominente Sisuleden roerden zich op de vergadering. In de partijleiding kwamen drie plekken vrij waarvan twee gingen naar lui die recent een veroordeling voor oproep tot discriminatie aan hun broek kregen. Een van hen is de jonge wildebras Sebastian Tynkkynen, ooit in Amsterdam aanwezig voor Sisu op een bijeenkomst van Erkenbrand. Waar we de naam Purra gevoeglijk mogen vergeten daar dienen we die van Tynkkynen te onthouden.

Vanzelfsprekend ging de verkiezing van een vrouw als boegbeeld van de viriele Echte Finnen -ook al is ze blond en voorbeeldig getrouwd – niet zonder slag of stoot. Ano Turtiainen die onlangs uit de partij werd gezet en in het parlement Van Haga speelt door zonder mondmasker tegen coronamaatregelen te ageren, heeft in recordtijd een nieuwe partij kunnen oprichten. VKK heet het ding, en dat staat voor Macht hoort aan het Volk, waarbij de hoedanigheid van dat volk dan natuurlijk weer nauwkeurig vastgelegd is…

(JoopFinland)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
15 augustus 2021
Laura is niet leuk