Skip to main content

Laura is niet leuk (025)

04 mei 2021

Een uitgelezen dag om weer es te waarschuwen voor de opkomst van extreem-rechts die zich net als Damals vanuit het Noorden voltrekt. Voor eenieder die zich vandaag en morgen aftrekt bij de bevrijding die we toch maar mooi met zijn allen voor elkaar hebben gekregen en die niemand ons kan afnemen want we zijn hier voor de vrijheid geboren etcetera en lalala – voor al diegenen die lucht en bellen blazen in hun verzetsdaden en hun kampverleden mutatis mutandis, deze update over de politieke Lage in Skandinavië.

Skandinavië dus, en dan met name Zweden. De msm hebben in het land dat Damals neutraal Hitlers bewapening organiseerde en ons op witte brood vergaste die jongen van Quote nee niet neergezet, want in feite komt ie er maar eens in de twee maanden voor een wip, maar aan het springtouw gehangen om ons te vertellen over een land waar de zwartjes als ratten sterven omdat ze er het werk doen terwijl de quoters er als vanouds de beest uithangen en festivalletjes organiseren.

Van politiek heeft die yup geen of alleen maar Leidse corpsballenkaas gegeten dus we kloppen bij hem vergeefs aan om voor ons de opkomst van Jimmy Åkesson bij te houden. Jimmy wie? Even de vlag voor U rechttrekken? Åkesson timmert daar in de eeuwigzingende bossen al weer net zo lang aaan de weg als Wilders hier. En die weg moet leiden naar de macht. Eerst in Zweden, daarna in Europa en de wereld.

Als vehikel voor die macht gebruikt Åkesson de Zweden-Democraten, de naam zegt het al: een partij die democratie helemaal niet in het vaandel heeft staan. Zolang de partij nog een partijtje was werd er door de gevestigde Zweedse politici mee omgegaan zoals de Belgen vroeger omgingen met het Vlaams Blok. Maar ja, dat is vroeger… De partij van Åkesson is nu met voorsprong de tweede in het land van de stofzuigers en zou best eens bij de verkiezingen over anderhalf jaar de grootste kunnen worden.

En dan gaat het snel, zoals we weten, met die handen van de elite die eerst niet vies wilden worden… Nu ook al trouwens. Afgelopen zondag was Åkesson meer dan welkom op een congres van zijn erfvijand, de liberale partij. En ook de andere rechtse partijen schoven aan. De boodschap naar buiten was duidelijk: de roodgroene coalitie die nu regeert moet en kan vervangen worden door eentje waarin de Zweden-Democraten zitting hebben.

Gebeurt dat, dan is het niet meer corona dat de zwartjes ten noorden van Hamburg over de kling jaagt, maar Åkessons zwarthemden…

Van hetzelfde bruine laken een pak in Finland. Jussi Halla-aho gaat met zijn partij de Echte Finnen die hij in 2017 kaapte voor de alt right club Sisu volgende maand de al eens uitgestelde gemeenteraadsverkiezingen winnen. En ook in het Finse verdringen de rechtse partijen zich om met Jussi te gaan samenwerken. De liberale partij heeft altijd een sterke aan oude en neonazi’s gelieerde vleugel gehad, de plattelands-partij vecht voor haar bestaan.

Misschien gaat Europa al heel snel met de neus op de feiten gedrukt worden. De steun die Finland samen met Nederland en Oostenrijk uitsprak voor het coronasteunpakket voor de zuidelijke lidstaten staat in het land al sinds de onderhandelingen onder druk, de felste tegenstand wordt georganiseerd door Jussi en consorten. Vorige week besloot men dat het pakket een tweederde meerderheid in het parlement nodig heeft. Het zou zomaar kunnen dat die steun er niet komt…

Dan zijn de boreale rapen gaar… (JoopFinland)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
04 mei 2021
Laura is niet leuk