Skip to main content

Achterlijk (001)

09 maart 2017

maandag 30 augustus-2010
Afgelopen zaterdag kreeg het Britse Bradford bezoek. Naar schatting zevenhonderd veelal kale lievelingen hadden zich verzameld onder het banier van de English Defence League (EDL) om eens even flink te protesteren tegen de islamisering van de stad. En al gauw kreeg de actie zijn vertrouwde ludieke sfeer met rondvliegende stenen, flessen, rookbommen en andere passende snuisterijen. Een indrukwekkende compagnie smurfen maakte met enig gehak en getak een einde aan het feest. Bradford bleef achter met rotzooi. En de EDL? Die marcheert verder. Op naar de volgende protestdemonstratie.
Deze blanke weerbaarheidsgroep zit barstensvol met hooligans, fascisto├»de tondeusespecialisten en meer van dit soort korte lontjes en onderhoudt een innige band met de SIOE aka Stop the Islamisation of Europe. Een club met officieel erkende kinderen in Denemarken, Noorwegen, Bulgarije en Londen en een paar familieleden in Amerika en Australi├ź. Grootheden binnen deze democratische beweging? Pamela Geller en Geert Wilders. Beiden sprekers op de 9/11-bijeenkomst op Manhattan. Beiden met een tuintje in hun hart voor Tel Aviv.
In oktober moet Geert voor de kadi verschijnen. Hij wordt verdacht van haatzaaien, discriminatie en het beledigen van moslims. De EDL heeft al aangekondigd een stel afgevaardigden naar Nederland te zullen sturen als begin november de kadi zijn oordeel velt. Een rampenscenario, want rond die tijd zou de regering Rutte-Verhagen naast HKH Bea kunnen staan, met buiten het hek de blonde gedoger met zijn ferme lontjesaanhang. Een land om trots op te zijn.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 maart 2017