Skip to main content

Een Specht maakt nog geen zomer (034)

27 februari 2017

dinsdag 31 augustus-2010
Wij ontvingen vandaag weer een intrigerend mailtje over Friedrich Adolf (zeg maar Bob) Specht. De ouwe internationale illusionist, die zoveel poen uit allerlei zakken liet verdwijnen dat hij af en toe gebruik mocht maken van een gratis onderkomen om even af te kicken. Komt ie:

"Wederom luchtkastelen gebouwd. Onze vriend heeft inmiddels een Duitse onroerend goed familie voor miljoenen getild en ook en passant de hospitality boot van Ferrari gekocht, nooit afgenomen en natuurlijk niet betaald. Wel heeft hij nog drie dagen gebruik gemaakt van het schip om van Italiƫ naar Monaco te varen. Zonder de kosten van de proefvaart op te hoesten.
Op Mallorca is inmiddels een schitterend buiten gekocht. Omdat het afnemen ervan vanzelfsprekend op zich liet wachten en de eigenaar vanwege de aanstaande verkoop inmiddels uit het perceel was getrokken, zag een en ander er nogal verwaarloosd uit. Meneer Specht was hierover zo boos dat hij op kosten van de verkoper enkele tienduizenden euro's liet spenderen aan het volledig opknappen van het stuk grond, de tuin en het huis zelf. Als dat niet zou gebeuren zou hij het buiten niet afnemen. Het is nu een jaar later en het is nog steeds niet afgenomen.
Op zeer korte termijn zullen nu zowel Nederlandse als Duitse gedupeerden aangifte gaan doen. De heer Specht resideert ondertussen in Gevelsberg, waar hij vertelt naar Zwitserland te vertrekken om de zaak te regelen. Had ik voor elke belofte 10 euro op de bank gezet en dit met u gedeeld, dan waren wij beiden nu in staat het huis, de boot en nog veel meer te kopen. Ik hoop u weer een beetje up to date te hebben gebracht. Wordt vervolgd
".

Bij dat laatste sluiten wij ons graag aan. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
27 februari 2017
een specht maakt nog geen zomer