Skip to main content

Birdie (002)

08 april 2017

vrijdag 18 februari-2005
Zo. Dinsdag stuurden wij een publiekelijk mailtje naar mr. Meijs, de curator van V-Bird, en wat gebeurt er? Zegt ie gisteren in Het Parool dat 250.000 van de 8,5 miljoen euro die aan de linkerkant van de boekhouding stonden zonder geclaimd te zijn, geleend waren van Eric de Vlieger’s Exel Aviation. Kijk, dat is de power van internet.

Bij Exel hadden ze blijkbaar andere dingen aan hun hoofd, zoals overleven. Nou heb je voor doorademen weliswaar poen nodig, maar bij het op de laatste kerosine sputterende Exel zullen ze geweten hebben dat er van een kale V-Bird niks te plukken valt.En om eigenaar Herman Broere nog verder in de stront te drukken zal ook geen populaire optie zijn geweest. Al was het alleen maar for old times’ sake.

Het is uiteraard mega-lullig dat die Meijs zich verder niet verwaardigt om even antwoord te geven op ons mailtje. Maar hij kan het nog goed maken. Want na even flink schuiven op ons telraam blijft er nog 8¼ miljoen euro aan poen over die indertijd wel in V-Bird is gestoken om het spul in de lucht te houden terwijl de goede gevers ervan onbekend zijn gebleven.

Zijn dat binnenlandse of buitenlandse jongens en meisjes geweest en waren ze wel kosher? Of vertoonde V-bird dezelfde symptomen als het aan de Colombiaanse ziekte overleden Air Holland? Dat zouden wij graag van de curator willen vernemen. En dat is toch niet teveel gevraagd. Dachten wij zo. Stay singingly tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
08 april 2017