Skip to main content

Terra Vulgaris (014)

31 maart 2017

donderdag 28 mei-2009
In de vorige aflevering van deze serie maakten wij dankbaar gebruik van interne gegevens om het niet zo fraaie spelletje zwartepieten te beschrijven bij de ondergang van People Buy More Green aka Pleuris Bak Met Geld. De voormalige afdeling klantenwerving van Terra Vitalis, waar een bedragje van tussen de veertig en vijftig meloen was verdwenen onder het toeziend oog van onder andere belastingprofessor Harrie van Mens. En dat, terwijl hij toch in 2004 zo dapper de vlag overnam van Jan Hovers, een ouwe commissaris van De Nederlandsche Bank. Leest u even mee?
Ja, jammer. Het liep even anders. Maar Harrie was niet de enige die de zaak qq. in het snotje moest houden. Ook de nerds van accountantsvereniging Ernst & Young, die in aflevering 13 al voorzichtig voorbijkwam, droegen een slokje verantwoordelijkheid. Hebben wij trouwens nog een leuk vertrouwelijk rapportje van uit dezelfde zwartepietenperiode. Smullen.
Daar komen toch een paar aardige dieptebommetjes naar boven. Maar we hebben de Europacup nog teveel in het hoofd, dus volgende keer meer daarover. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
31 maart 2017
Terra Vulgaris