Skip to main content

Van Estoril naar Zandvoort (106)

01 juni 2015

woensdag 12 december-2012
Goed nieuws? Slecht nieuws? Het is maar hoe je ertegenaan loert. Ben je een fervente anti-koterhopser dan zit je snorrewitz, maar ben je een consument op dit terrein dan wordt het wat kouder rond je schaamhaar. Een paar dagen geleden is de in augustus van dit jaar in Tsjechië gearresteerde Warwick Spinks namelijk overgedragen aan de Britse autoriteiten. Hij had aan de overkant van het plasje nog 18 maanden tegoed. Onderdeel van een celstraf van vijf jaar die hij in 1996 in hoger beroep opliep wegens het gewelddadig hopsen van koters in Hastings. Hij had de tijd niet dat ie mager werd. Al een paar maanden later (!) mocht hij weer de frisse zeelucht opsnorkelen op voorwaarde dat ie de UK niet zou verlaten. In 1997 nam ie de poten (figuurlijk) en dook zogenaamd onder.
Waar ie in de tussentijd allemaal heeft gezeten is nog niet duidelijk, maar dat de Tsjechische speursmurfen een vette vis op het droge hebben getrokken is zeker. Spinks was trouwens geen onbekende voor ze. Nadat ie blaren onder zijn voetzolen kreeg in Amsterdam vertrok hij begin deze eeuw naar Praag, waar hij ondermeer een forse vinger in de pap had bij Pinocchio. Een homobar waar ook zeer jeugdige hapjes werden geserveerd en die in deze rubriek al een paar maal voorbij is gekomen in verband met een spelletje wellus nietus, waarover wij al in 2003 kond deden. Aan de kant van wellus werd beweerd dat de inmiddels emeritus geraakte secretaris generaal van Justitie Joris Demmink in gezelschap van ambassadeur Hans Heinemann bezoekjes aan Pinocchio had gebracht en aan de kant van nietus (Joris en Hans), dat ze wel hun opwachting hadden gemaakt in andere bars van dit allooi, maar nooit in de Bude van Spinks. Of dat de beide heren vrijpleitte van koterhopsen is voor discussie vatbaar. We hebben al eens eerder betoogd, dat je jorisje subiet op half zeven gaat als je tijdens het voorspel eerst eens uitgebreid gaat liggen bladeren in het paspoort van het ingehuurde lustobject (1).
Hoe dan ook, het nieuws dat Warwick juist nu de geest uit het pedoflesje is ontsnapt naar het woelige Londen is overgebracht moet daar toch als een V-tweetje zijn ingeslagen. Gaat ie zingen of houdt ie zijn wafel? En als ie zingt wie komen dan in zijn songteksten voor? Toen onze oud-minister van Buitenlandse Zaken Joseph Luns in 1979 ervan werd beschuldigd dat ie voor de oorlog lid was geweest van de NSB, wees hij naar zijn broer. De afgelopen week werd met datzelfde kunstje Thatcher’s voormalige poedel Sir Alistair McAlpine uit de brand geholpen toen die van koterhopsen werd beschuldigd (2). Het ging om Alfred “Jimmy” McAlpine, die gelukkig al in de jaren negentig ruisend opgestegen was. Nou weten we niet of Joris en Hans broers hebben, maar mocht Warwick onverhoopt hun namen zingen dan blijft een verwijzing naar hun bloedverwanten een interessante optie. Stay tuned.

(1) Ga voor het tikkietakkie rond Pinocchio naar aflevering 16 van deze serie dd. 10 oktober 2003 op onze Followup-site. Het is toch een zompige dag, dus wie houdt je tegen.
(2) Zie aflevering 5 van “The return of mr. Polly Peck” dd. 17 november 2012.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 juni 2015
Van Estoril naar Zandvoort