Skip to main content

Kuifje en de diskettes (002)

08 april 2017

vrijdag 9 december-2005
Nee hoor, echt niet. Er was geen diepgaand onderzoek naar het sexleven van Fortuyn. Er kwam gewoon in februari 2002 een informant voorbij met wat leutige hebbedingetjes over Fortuyn’s close encounters of the first kind met Marokkaanse jongetjes. En daar is een rapport van opgemaakt. Omdat het kale fantoom chantabel zou kunnen zijn als ie onverhoopt in politiek Den Haag in een bestuurlijke functie terecht zou komen.
Dat was niet denkbeeldig, want er waren twee jaar daarvóór al een paar schooiers geweest aan wie Fortuyn geld had geleend en die dat niet wilden terugbetalen. Toen de politicus in spe bleef aandringen dreigden ze “naar buiten te treden met zeer schadelijke publiciteit”. Aldus minister Remkes in een haastig brieffie aan de Kamer. Iedereen blij, behalve de LPF.
Nou wezen wij gisteren al op het lot van Joop Wolf en dat van Ad Melkert, respectievelijk voormalig wegkapitein van de CPN en de Partij van de Arbeid. Bij beide partijen was de top jarenlang op de hoogte van de mogelijke chantabiliteit van hun politieke leiders vanwege hun sexuele hoogstandjes buitenshuis. En er gaan bij nacht in de kroegen hier meer namen rond bij het blondschuimend bier. Zijn daar door hijgende functionarissen van de BVD ook rapporten van opgemaakt en op diskettes gepleurd? Zonder twijfel. Met alle gevolgen vandien.
O, en datzelfde geldt natuurlijk voor onze huidige bewindsman van Binnenlandse Zaken zelf.
Want er zijn uiteraard “dienstlich” ook rapportjes opgemaakt naar aanleiding van Johan’s rollebollen met dames van verdachte garnituur. Twee van hen zouden in touw zijn geweest voor drugskartels en eentje had iets met de jihad (1). Dat is met een gierende gang onder een oosters tapijt gefrommeld, maar hoe zat het met die chantabiliteit? En waarom zijn die diskettes nooit in een verkochte auto gevonden en bij Kuifje R. de Vries terechtgekomen?
Kijk, dat heb je nou altijd met die oekazes van ministers. Ze roepen altijd weer nieuwe vragen op. Vooral als het om de meest elementaire dingen gaat.

1. Zie de serie "Minister Johan Remkes” op onze Followup-site.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
08 april 2017
Kuifje en de diskettes