Skip to main content

Octopussy (207)

10 januari 2017

dinsdag 7 februari-2006
Afgelopen weekend was er in de landelijk pers een hoop geneuzel over het bezoek dat Willem Holleeder in september vorig jaar heeft afgelegd aan de in de petoet zuchtende Mink Kok in Heerhugowaard. Mink zat daar wat tijd uit voor een gevalletje wapenhandel. Maar vlak voordat ie weer wat frissere lucht kon gaan opsnuiven, werd ie vorig jaar februari in zijn cel gearresteerd op verdenking van medeplichtigheid aan de moord op Jaap van der Heiden in 1993 (1). Mink bleef dus zitten waar ie zat, terwijl het onderzoeksdossier een groeistuip vertoonde.
En wat meldden wij over datzelfde dossier op 10 november 2005 ? Dat naast wat ijzerwaar en poen die aan Mink werden toegeschreven ook dat justitieel onderzoeksdossier, inclusief de meest recente in en outs, was aangetroffen bij een inval van een ploeg koddebeiers op het kantoor van Evert Hingst. De consigliere die op 31 oktober vorig jaar, aan de vooravond van een babbel met de inmiddels in de voetsporen van Ralph Inbar getreden John van den Heuvel, definitief werd omgelegd (2).
Kort voor dat luidruchtig evenement in de Gerrit van der Veenstraat had Justitie bij een speurtocht in de bullen van Dino Soerel een kopie van voornoemd dossier op de kop getikt. Dino is een gewaardeerd lid van de recentelijk nogal uitgedunde gezelligheidsvereniging van de heren Holleeder en Hillis en ook een van zijn familieleden schijnt binnen die context af en toe een warme bijdrage te leveren.
Wat mogen we daaruit voorzichtig concluderen? Dat het hele dossier Kok vanuit Justitie naar Holleeder was gelekt en dat Willem in zijn gepantserde voiture of op zijn brommerd (beide administratief gestald ten kantore van Brammetje Moszkowicz) in september naar Mink in Heerhugowaard is gezoefd om die persoonlijk in kennis te stellen van de stand van zaken bij het justitiële onderzoek naar de moord op Van der Heiden. En mogelijk te delibereren over de vraag wat er gedaan moest worden met luitjes die ten overstaan van bef en bromsnor enige valse aria’s hadden geproduceerd over Mink.
Waarom Evert over het dossier beschikte en niet Bram is een goeie vraag. Was het voor de Boulevard-coryfee too hot to handle? Of achtte cliënt Holleeder dat om een of andere nog duistere reden niet gewenst? We zullen dat heel waarschijnlijk in een niet al te verre toekomst nog wel gaan horen. Stay tuned.

1. Zie voor de interessante link tussen die moord en het kantoor van de landsadvocaat vooral ook het artikeltje “Nog meer briefjes” dd. 15 september 2003 in de serie Schimmen achter Pim op de Followup-site.
2. Zie de serie Riool op de Followup-site.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
10 januari 2017