Skip to main content

Hardleers (001)

09 april 2017

vrijdag 23 september-2011
Ja, hadden die kloten Bulgaren Gerd Leers maar geen kunstje moeten flikken met die villa in Varna. Nou houdt ie gewoon de slagboom voor ze dicht. Geen Bulgaren binnen Schengen. Omdat ze nog te weinig zouden doen aan corruptie- en criminaliteitsbestrijding.
Zonder twijfel is hij voor het uitspreken van dit "njet" geadviseerd door de secretaris-generaal van Justitie. En die mag door zijn stomende genegenheid voor koters zo chantabel als de neten zijn, zijn expertise op crimineel gebied is daardoor niet minder geworden. Integendeel zouden we haast zeggen.
Hoewel Gerd voor zover wij weten daar geen stapeltje stenen heeft laten optrekken is Roemenië ook de lul. Geen Schengen. Om dezelfde reden als de noorderburen. Te weinig actie tegen witte boorden en andere avonturiers.
Hoewel wij onze twijfels hebben aan de kwaliteit van ons eigen beleid binnen dit ressort (1) kunnen we in dit geval wel met ons Gerd meevoelen. Dat komt omdat wij een paar dagen geleden op dit bericht stuitten. Je houdt het niet voor mogelijk. Vooral omdat de in het artikel genoemde Frank Timis van Global Resources een met verwarrende middelen gelardeerd verleden heeft. Bovendien zat/zit ene Ovidiu Tender in de directie van deze uiterst sinistere onderneming. En daarmee zijn we helemaal thuis. Want Tender was het gappie van luitenant-kolonel Willem Matser. Onze voormalige oostblok-expert bij de NATO in Brussel, die in februari 2003 uit de roulatie werd genomen wegens zijn aandeel in een internationale witwasaffaire binnen de vierhoek Colombia, Nederland, Italië en Roemenië. Het hele exposé daarover, inclusief Global Resources, Timis, Tender en allerlei geheimsmurfen, kunt u terugvinden in de serie "De Brusselse Connectie". Een must read.

1. Zie bijvoorbeeld onze lopende series "Tussen premies en piraten" en "Tussen beffen en piraten".

Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 april 2017