Skip to main content

St. Michel en de draak (001)

09 april 2017

donderdag 4 november-2004
Welke risico’s mensen lopen die via de media hun mening luid en duidelijk kenbaar maken is ons dezer dagen op extreme wijze weer eens duidelijk geworden. De conclusie dat de vrijheid van meningsuiting niet door iedereen gelijkelijk gewaardeerd cq. gerespecteerd wordt en daardoor onder druk staat is haast een eufemisme. Dat ondervindt op dit moment ook kunstmusketier Michel van Rijn. Hij is in een slag op leven en dood gewikkeld met James Ferrell. Een grote gasboer uit Kansas, die ondermeer zijn poen vrolijk belegt in gestolen kunst uit Europa en het Midden-Oosten zonder dat ie daarvoor ook maar in debuurt van een kadi wordt gesleept.

Van Rijn is inmiddels al een paar jaar bezig om met name de FBI voor de wandaden van Ferrell te interesseren. En dan met name vanwege diens uiterst louche contacten in de Bekaa-vallei, waar zowel de Syrische mafia als de Hezbollah een machtspositie innemen. Maar ondanks een Rocky Mountain aan bewijzen dat Ferrell een boef is, grijpt de FBI hem niet bij de propaankladden. Gebeurt vaker met rijke stinkers in het door de junta van Bush bestuurde land of the free.

Net als wij bestrijdt Van Rijn de draken via het internet. Dus ook deze draak uit Kansas met zijn vervaarlijke oren. Een listige draak, dat wel. Hij heeft nu namelijk langs nog onbekende, maar zeker illegale weg de site van de musketier uit de lucht laten halen, waardoor tegelijkertijd diens e-mail verkeer is lamgelegd.

Volgens public affairs officer Judith van Erven van Xs4all staan ze bij Van Rijn’s provider vooralsnog voor een raadsel hoe dit kunststukje is uitgevoerd en duurt het nog even voor de boel weer hersteld zal zijn. Maar daarna kunnen Ferrell en andere onverlaten hun hemd weer opspelden. Want ondanks het feit dat zijn gangen in Londen nauwlettend in het oog worden gehouden laat Van Rijn laat zich de bek niet snoeren. Door welke draak dan ook.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 april 2017
St. Michel en de draak